x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reactia MAE la arborarea drapelului secuiesc: "Autoritatile ungare continua gesturile de natura sa provoace opinia publica romaneasca"

Reactia MAE la arborarea drapelului secuiesc: "Autoritatile ungare continua gesturile de natura sa provoace opinia publica romaneasca"

15 Feb 2013   •   20:00
Reactia MAE la arborarea drapelului secuiesc: "Autoritatile ungare continua gesturile de natura sa provoace opinia publica romaneasca"

Ministerul Afacerilor Externe ia nota cu "profund regret" de faptul ca "autoritatile ungare continua gesturile simbolice de natura sa provoace opinia publica romaneasca", se arata intr-un comunicat al MAE remis Mediafax.

 
MAE roman sustine ca "aceasta conduita contravine celor convenite in cadrul discutiilor recente dintre cei doi ministri ai afacerilor externe ai Romaniei si respectiv, Ungariei".
 
"De altfel, intr-o scrisoare transmisa in cursul zilei de azi, 15 februarie 2013, ministrului afacerilor externe roman, de catre omologul sau ungar, Janos Martonyi, acesta a reconfirmat faptul ca ", precizeaza sursa citata.
 
In acest context, Guvernul Romaniei va continua sa actioneze cu aceeasi consecventa pe linia promovarii Parteneriatului Strategic bilateral si asteapta ca si partea ungara sa actioneze in acelasi spirit, se mai arata in comunicat.
 
MAE mai precizeaza ca Guvernul Romaniei va aplica, in continuare, cu strictete, legislatia nationala pe intreg teritoriul Romaniei, inclusiv in ceea ce priveste utilizarea publica a insemnelor.

×