x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția premierului Nicolae Ciucă la avertismentul Rusiei

Reacția premierului Nicolae Ciucă la avertismentul Rusiei

07 Mar 2022   •   10:56
Reacția premierului Nicolae Ciucă la avertismentul Rusiei

Aeronava ucraineană care a aterizat pe teritoriul României, s-a întors fără armament în țara vecină, a explicat premierul Nicolae Ciucă. Acesta spune că avertismentele Rusiei sunt nefondate și au fost făcute cu scopul de a distrage atenția de la conflictul din Ucraina.

„Este o retorică folosită în ultima perioadă, prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real în teren în Ucraina, unde vedem că sunt ucişi civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat, şi în felul acesta este mai uşor să spui atenţie la ceilalţi pentru că vă puteţi transforma şi voi în parte a acţiunii beligerante pe care ei o desfăşoară.

„Avionul ucrainean a plecat din România neînarmat, tocmai pentru a evita orice situație în care să putem fi acuzați că a zburat o aeronavă de luptă, să poată să intre direct în acțiune de pe teritoriul țării noastre. Ca atare nu văd de ce am fi acuzați că am desfășurat astfel de activități. A fost public, transparent fără niciun fel de intenţie de a ascunde ceva”, a explicat acesta.

Totodată, el a spus că în conflictele armate dintre state este uzuală dezinformarea, propaganda. 

„Eu cred că degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică, pentru că nu avem de ce să ne fie frică. Existăm măsuri concrete care s-au luat în interiorul Alianţei Nord-Atlantice astfel încât statele de pe frontiera estică a alianţei să beneficieze de măsuri întărite şi consolidate de descurajare şi apărare”, a spu Nicolae Ciucă, la digi24.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia nicolae ciuca ucraina