x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Reconstrucția Ucrainei se va face în primul și în primul rând prin huburile din România

Ciolacu: Reconstrucția Ucrainei se va face în primul și în primul rând prin huburile din România

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2023   •   11:55
Ciolacu: Reconstrucția Ucrainei se va face în primul și în primul rând prin huburile din România
Sursa foto: Hepta

Reconstrucția Ucrainei se va face prin huburile care vor fi deschise în România, a declarat premierul Marcel Ciolacu, prezent marți pe șantierul Autostrăzii Moldova.

„Moldova va avea, în sfârșit, autotostradă. În acest moment nu mai poate opri nimeni acest proiect. Este evident că va duce la un echilibru de dezvoltare între regiunile istorice ale României. Îmi pare rău pentru cei care au fost până acum că n-au reușit să deblocheze Moldova”, a spus premierul.

Acesta a atras atenția și asupra unui tronson unde se înregistrează probleme.

„Mai avem un tronson, parcă al trelea, până în Buzău, unde încă anumite instituții ale statului se joacă. Sper ca alte instituții ale statului să mă informeze, ca și prim-ministru, de fapt ce se întâmplă acolo, pentru că nimeni nu răspunde când se pierd bani europeni sau când avem întârzieri. Am spus, cred că acești domni de prin aceste instituții este cazul să se uite un pic pe fereastră și să vadă foarte clar că vremurile șmecheriei s-au cam terminat. A stagnat suficient România stând după ei, după anumite economice, nu interese ale României”, a declarat Ciolacu.

Acesta a spus că lucrările vor continua.

„Sper să continuăm, pe urmă Pașcani-Siret, să închidem tot tronsonul pentru că îndiferent dacă am dori noi sau nu am dori noi reconstrucția Ucrainei se va face în primul și în primul rând prin huburile care se vor constitui pe teritoriul României, este traseul cel mai scurt, cum s-a făcut de altfel și la tranzit, și automat va aduce investiții majore în zona Moldovei, și nu numai, și în sudul țării”, a adăugat șeful Guvernului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina reconstructia