x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reducerea CAS, posibilă de la 1 iulie. Ponta: "Va fi un sprijin foarte important, mai ales că scădem la angajator"

Reducerea CAS, posibilă de la 1 iulie. Ponta: "Va fi un sprijin foarte important, mai ales că scădem la angajator"

08 Mai 2014   •   13:45
Reducerea CAS, posibilă de la 1 iulie. Ponta: "Va fi un sprijin foarte important, mai ales că scădem la angajator"

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că speră ca de la 1 iulie să fie redus CAS la angajator.

"De la 1 iulie, profitul pe care îl reînvestiţi nu mai este taxabil. Asta este sigur, este 100%, deja în vigoare, dar, de asemenea, eu sper ca de la 1 iulie, după ce ne ciorovăim bine cu cei de la FMI şi Comisia Europeană să scădem şi CAS şi atunci va fi un sprijin foarte important, mai ales că scădem la angajator şi o să simţiţi imediat, eventual putem să creştem pe partea de deduceri de sănătate", a declarat premierul după ce a vizitat societatea Electromagnetica.

De asemenea, premierul a afirmat că întreprinderea trebuie să acceseze fonduri europene pentru că programul 2014 - 2020 este stimulativ.

"Vreau să vă rog un lucru. Să vă gândiţi totuşi. Trebuie să accesaţi mai mult şi schemele de ajutor de stat şi programele europene pe cercetare în special. Avem noul program 2014 - 2020 care este extrem de stimulativ. Vă trebuie o echipă de câţiva oameni care să ştie să facă proiecte. E păcat că noi avem bani şi îi dăm la alte companii, să nu-i dăm şi la dumneavoastră, bani care vă reduc orice cheltuială pe cercetare, pe dezvoltare, pe retehnologizare", a mai spus premierul, potrivit Agerpres.

Ponta a primit din partea directorului general al Electromagnetica, Eugen Scheuşan, un set de trei becuri cu LED.

"Să spuneţi peste tot că Guvernul se iluminează cu becuri de la Electromagnetica, dar nu ştiu cu Parlamentul", i-a spus premierul lui Scheuşan.

În replică, directorul general al Electromagnetica a afirmat că Parlamentul a cumpărat, recent, becuri de calitate inferioară.

×
Subiecte în articol: cas Victor Ponta contributii sanatate