x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Cioabă a murit

Regele Cioabă a murit

18 Aug 2013   •   11:56
Regele Cioabă a murit

Regele Cioabă a murit în această dimineaţă, la ora 11.10, au anunţat rudele sale aflate la spitalul din Antalya unde acesta fusese operat.

Decesul a fost confirmat şi de medici.

Corpul neînsufleţit va fi adus în ţară luni, după ora 12.00.

Medicii turci i-au montat lui Florin Cioabă, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge. Procedura, una extrem de riscantă, a durat patru ore şi părea că s-a încheiat cu succes.

În urma operaţiei, Florin Cioabă a pierdut mult sânge, având nevoie de concentrat trombocitar pentru a suplini această pierdere. Din cauza legilor turce, rudele lui Cioabă nu au putut să doneze sânge, pentru că, fiind cetăţeni străini, procedurile ar fi durat foarte mult.

Astfel, rudele pacientului au stat cu afişe în mână, la ieşirea din spital, cerând sânge din grupa 0 cu RH pozitiv. Apelurile familiei au avut ecou la mai mulţi cetăţeni turci, care s-au oferit să doneze sânge.

Florin Cioabă suferise un infarct, luni, în timp ce se afla în vacanţă în Antalya. Acesta a fost internat la Akdeniz, în stare gravă.

Medicii turci au considerat că montarea dispozitivului de asistare circulatorie este singura şansă pentru a-l menţine pe Florin Cioabă în viaţă.

Florin Cioabă avea 58 de ani.

×
Subiecte în articol: regele cioaba regele cioaba a murit