x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regula de trei simplă

Regula de trei simplă

de Luiza Moldovan    |    13 Ian 2014   •   20:15
LA VIE EN MOV
Divorţul dintre Bianca Drăguşanu şi Victor Slav a ajuns, iată, de domeniul realităţii. Şi nu al oricărei realităţi, ci de domeniul realităţii imediate. Cu această ocazie tristă, îmi exprim îngrijorarea. Îmi exprim îngrijorarea pentru viitorul planetei noastre, care ar putea fi puternic afectată de un eventual gest suicidar al divei din Petroşani. Care, spun psihologii, e pe punctul de a comite un anumit gest, intitulat “de abandon”. Doamne! Potrivit datelor primite de la ecologişti, un pet din plastic se descompune în 800 de ani. Întrebare. Dacă un singur pet din plastic se descompune în aproape o mie de ani, câţi ani i-ar trebui Biancăi Drăguşanu să se descompună?

Nu, nu e o problemă de matematică pe care am putea-o rezolva aplicând regula de trei simplă, aşa cum, probabil, s-au gândit cei mai mulţi dintre cititorii noştri (care sigur ştiu mai multă matematică decât noi), ci doar o întrebare ontologică. Dacă nu de-a dreptul teologică. O întrebare teologică la care să căutăm o soluţie aplicând regula de trei simplă. Hmmm... Interesant. Ia să vedem.

Luându-l pe Cristea drept constantă, vă rugăm să rezolvaţi următoarea problemă de matematică: se dă Bianca şi cu Victor. Dacă Bianca şi cu Victor egal lăv, să se afle de ce Cristea. Dacă Bianca şi cu Cristea egal lăv, să se afle de ce Victor. Dacă, în fine, Bianca şi cu Victor şi cu Cristea egal lăv, să se afle cât fac unu plus unu. Răspuns corect, nu există un răspuns corect.

Sunt sigură c-aţi citit bancurile de pe net care-i au ca protagonişti pe Bianca şi pe Victor. Cel mai mult, mi-a plăcut ăla în care Bianca s-a săturat să-l tot pupe pe Cristea pe bot, sperând că se transformă într-un prinţ, dar şi ăla în care, ieşind din biserică după cununie, Victor răspunde atacurilor maliţioase venite din partea presei: “M-am căsătorit cu Bianca din dragoste, nu, cum spun gurile rele, pentru piese”. 

Nu vreau să se termine niciodată scandalul ăsta între cei doi, pentru că, aşa, am şi eu subiect de discuţie în piaţă, în parc şi chiar la librărie. Chiar şi la standul de cărţi pentru copii se vorbeşte despre divorţul dintre Bianca şi Victor, iar copiii, să ştiţi, ţin cu Victor. Băieţii pentru că Victor are muşchi, iar fetele pentru că, cică, are un zâmbet frumos. M    ămăile ţin tot cu Victor, iar tătăii vor să plece Băsescu odată.

Orice ştire despre cei doi îmi trezeşte un interes brusc. Nu-mi mai pasă de nimic, poate să fie cutremur, poate să fie incendiu, poate să lovească un meteorit. Succesul acestui scandal a atins proporţii care probabil i-au lăsat mască chiar şi pe arhitecţii lui.

Totuşi, cum un succes nu vine niciodată singur, sunt convinsă că ne pregătesc alte şi alte delicii la cuptor. Să ţinem aproape, dar!


×
Subiecte în articol: la vie en mov