x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Resuscitarea medicinei de urgenta

Resuscitarea medicinei de urgenta

de Magda Marincovici    |    28 Ian 2008   •   00:00

Medicina de urgenta este prioritatea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, atat prin investitii, cat si prin salarizare.

Medicina de urgenta este prioritatea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, atat prin investitii, cat si prin salarizare. In acest sens, ministrul a anuntat finalizarea investitiilor in spitalele de urgenta, serviciile de ambulanta si SMURD. “Pentru ca viata omului se apara in special cu primul ajutor, oferindu-i cele mai bune servicii de prim ajutor”, spune ministrul Nicolaescu.

Ministrul sustine ca ar trebui fina­lizate proiectele deja demarate, unele dintre ele chiar de mai multi ani. In aceasta situatie sunt cinci spitale, prin­tre care cele din Fetesti, Urziceni, Ineu si Falticeni, care in acest an vor fi terminate si date in folosinta. De asemenea, salariile personalului care lucreaza in departamentele de urgente, serviciile de ambulanta si SMURD vor creste cu 11%. “Ar trebui sa fie aprobata in sedinta de guvern de miercuri, 30 ianuarie, pentru ca drepturile salariale aferente anului 2008 sa inceapa cu ianuarie. Daca ordonanta se publica incepand cu luna ia­nuarie, se aplica, din luna ianuarie, drepturi salariale”, a anuntat ministrul Sanatatii. Medicii sunt si ei de parere ca era nevoie de “resuscitarea” rapida a sistemului de urgenta. Dar tot ei reclama faptul ca restul personalului medical este discriminat si ca ar fi fost corecta o noua grila de salarizare pentru tot personalul medical, nu numai pentru cel din sistemul de urgenta.

×
Subiecte în articol: observator