x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reţineri în dosarul de trafic de ovule de la Timişoara. Proprietarul unei clinici private şi şefa de laborator, reţinuţi de procurori

Reţineri în dosarul de trafic de ovule de la Timişoara. Proprietarul unei clinici private şi şefa de laborator, reţinuţi de procurori

30 Mai 2014   •   08:45
Reţineri în dosarul de trafic de ovule de la Timişoara. Proprietarul unei clinici private şi şefa de laborator, reţinuţi de procurori

Patronul spitalului privat 'Athena' din Timişoara, Giatras Konstantinos, şi şefa de laborator, medicul biolog Pappa Cherachlea, ambii cetăţeni greci, au fost reţinuţi, în această dimineaţă, de procurorii DIICOT pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de celule umane.

După audieri maraton, care au durat mai bine de zece ore, celelalte patru persoane suspectate de a fi complicii lui Giatras Konstantinos au fost lăsate să plece acasă şi vor fi cercetate în stare de libertate.

În timpul audierilor, Giatras Konstantinos a recunoscut că a efectuat procedurile de inseminare pentru mame surogat, dar a susţinut că astfel de lucruri se întâmplă şi în alte clinici din România.

Ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate au descins joi la locuinţa lui Giatras Konstantinos, fiind ridicat şi dus la audieri. Până în prezent, ofiţerii DIICOT au descoperit două cazuri de donatoare şi trei cazuri de mame purtătoare, relatează Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta DIICOT vizează traficul cu ovule umane, suspectându-se faptul că în spatele activităţii legale se desfăşura un trafic cu celule umane.
Pentru o recoltare de ovule, tinerele donatoare, în special studente, primeau câte 300 de euro, iar materialul celular era folosit ulterior pentru însămânţări in vitro, o singură procedură costând 4.000 de euro.

Asistenta personală a patronului spitalului era cea care supraveghea pacientele acestuia când Giatras Konstantinos nu era în ţară.

Spitalul 'Athena' a mai fost obiectul unei anchete a oamenilor legii, anul trecut fiind arestat fostul director, pentru fraudarea fondurilor Casei de Sănătate prin deconturi fictive.

×