x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Risc MAJOR pentru valul 5 în România! Alexandru Rafila: Februarie şi martie vor fi critice

Risc MAJOR pentru valul 5 în România! Alexandru Rafila: Februarie şi martie vor fi critice

21 Dec 2021   •   21:26
Risc MAJOR pentru valul 5 în România! Alexandru Rafila: Februarie şi martie vor fi critice

Valul 5 al pandemiei va dura mai mult de o lună și jumătate, a declarat, marți, la Parlament, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El avertizează că riscul cel mai mare va fi în februarie și martie.

Întrebat dacă el consideră că valul 5 va dura atât cât va fi în vigoare certificatul verde intern, respectiv o lunăp și jumătate, ministrul Alexandru Rafila a spus că va dura mai mult.

„Eu cred că va dura mai mult de o lună și jumătate, probabil că va dura cel puțin două luni”, a declarat ministrul Sănătății.

Potrivit lui Rafila, lunile de risc vor fi februarie și martie.

„Văzând ce se întâmplă și în alte țări, nu știm cât va dura (valul 5 - n.r.), dar vedem cum evoluează lucrurile, cred că lunile de risc maxim sunt februarie și martie”, a mai spus Rafila.

Ministrul a mai spus că vaccinarea cu o doză va permite obținerea certificatului verde intern, potrivit proiectului de lege, dar el va deveni definitiv în momentul în care se face și a doua doză. Altfel, cei care nu vor face a doua doză în intervalul recomandat, pentru Pfizer între 21 și 42 de zile, certificatul își pierde valabilitatea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexandru rafila valul 5