x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă trei români au murit de gripă

Încă trei români au murit de gripă

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2023   •   12:15
Încă trei români au murit de gripă

În Sibiu au fost înregistrate încă trei decese din cauza gripei, în ultima săptămână, potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică. Bilanțul de la începutul anului se ridică la 12 decese.

Conform datelor centralizate din teritoriu de DSP Sibiu, în săptămâna 16 – 22 ianuarie s-au raportat 137 cazuri de gripă,

60 % dintre îmbolnăviri au fost la copii, la grupa de vârstă 2 - 14 ani.

Au fost înregistrate și trei decese. Dintre acestea două au fost la femei, ambele de 85 de ani, și un bărbat în vârstă de 51 de ani, toți din Sibiu, toți nevaccinați și având cel puțin una sau două afecțiuni asociate.

Au fost înregistrate și 1.933 de cazuri de infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS), 80 % dintre ele apărând la copii cu vârsta între 2 și 14 ani.

De asemenea, au fost și 349 de pneumonii, dar în acest caz cei mai afectați au fost tinerii, maturii și vârstnicii (grupele de la 15 ani în sus).

„Per ansamblu, se remarcă o tendință de scădere a numărului de îmbolnăviri la toate cele trei afecțiuni, față de săptămânile anterioare. Cazurile de gripă și pneumonii au fost cu circa 100 mai puține față de prima săptămână a acestui an, în timp ce IACRS s-au redus semnificativ, cu aproximativ 50%”, spune Horațiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: decese gripa sibiu