x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Șase români sunt ținuți ostatici de Hamas în Fâșia Gaza

MAE: Șase români sunt ținuți ostatici de Hamas în Fâșia Gaza

de Vali Deaconescu    |    03 Noi 2023   •   17:38
MAE: Șase români sunt ținuți ostatici de Hamas în Fâșia Gaza

Ministerul român de Externe (MAE) a anunțat vineri că alți doi cetățeni români, care au și cetățenie israeliană, cu domiciliul în Israel, au fost confirmați drept ostatici ai Hamas în Fâșia Gaza În acest moment, șase cetățeni români sunt ținuți ostatici de gruparea teroristă Hamas.

Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor şase persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene.

"Solicităm eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a acestor şase cetăţeni care au şi cetăţenie română", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, la Antena 3 CNN.

Potrivit lui Radu Filip, punctul de trecere a frontierei rămâne deschis şi există fluxuri considerabile de cetăţeni care reuşesc să iasă din Fâşia Gaza, pe baza deciziilor autorităţilor egiptene şi israeliene. 

"Am primit asigurări de la autorităţile egiptene şi cele israeliene că punctul de frontieră va continua să rămână deschis pentru evacuări şi în următoarele zile", a mai spus el, vineri, în direct la "News Hour with CNN".

×