x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania, de la ger la viscol

Romania, de la ger la viscol

de Sorin Anghel    |    03 Feb 2012   •   14:38
Romania, de la ger la viscol

Dupa zilele geroase de la inceputul saptamanii, Romania a intrat acum intr-o perioada cu ninsori viscolite. Astazi a expirat atentionarea meteo cod portocaliu pentru ger, dar a intrat in vigoare “codul galben' pentru vant, polei si ninsori. Acesta este valabil pana duminica seara, la ora 20:00. Aria ninsorilor a cuprins treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 cm, in special in zonele de deal si de munte. Doar in capul lui Traian Igas stratul de zapada va fi mai gros.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50-60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.
De maine dimineata, local in regiunile sudice si centrale precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei.
La aceasta ora, autostrazile Bucuresti – Constanta si Bucuresti – Pitesti sunt inchise. In Capitala se circula foarte greu.

×