x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

18 Iun 2005   •   00:00

Mort in rezervorul de vin

Un muncitor de 27 de ani a a murit ieri dupa ce s-a intoxicat intr-un rezervor pentru vin, in care intrase ca sa il curete. Primele cercetari arata ca tanarului i s-a facut rau, a cazut si a intrat in coma. El a murit la spital, cateva ore mai tarziu. Medicii spun ca decesul a fost provocat de intoxicatia cu vapori, cel mai probabil de alcool.

Bucuresti - Miting aviatic la Baneasa

Aeroclubul Romaniei organizeaza un nou miting aviatic, ce va avea loc duminica la Aeroportul International Bucuresti Baneasa. Cu incepere de la ora 11:00, participantii la mitingul aviatic vor putea urmari "la lucru" diferite tipuri de avioane si planoare, intr-o gama variata de acrobatii aviatice si diferite tipuri de zbor. Pilotii vor executa zbor in formatii, lansari in grup, acrobatii solo. Momente interesante ale actiunii vor fi oferite publicului de catre parasutisti, care vor face acrobatii si un carusel denumit "Uniunea Europeana". (Costin Anghel)

Manifestare - Porti deschise la Arhivele Nationale

Arhivele Nationale vor organiza in intreaga tara manifestari stiintifice si culturale sub genericul "Saptamana arhivelor". Principalele centre de desfasurare ale activitatilor din cadrul acestui eveniment vor fi Bucuresti, Sibiu si Brasov. Luni, 20 iunie, la ora 10:00, are loc deschiderea oficiala a "Saptamanii arhivelor" la sediul Arhivelor Nationale, din Bucuresti. Manifestarea este una cultural-stiintifica devenita deja traditie, in cadrul unui amplu program initiat de Consiliul International al Arhivelor pentru promovarea patrimoniului documentar mondial. (Costin Anghel)

Iasi - Plimbari cu trasuri boieresti prin Copou

Universitatea "Al. I. Cuza" vrea sa cumpere trei trasuri de epoca pentru ca iesenii si turistii care viziteaza Gradina Botanica sa se poata plimba cu calestile pe aleile gradinii. "Am vrea ca oaspetii nostri in Gradina Botanica sa se simta cu adevarat boieri", a declarat rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", prof. univ. dr. Dumitru Oprea. Gradina Botanica are deja sapte cai care ar putea fi folositi pentru tractiune. Tarifele pentru plimbari nu au fost inca stabilite. (Mirela Cimpoi)

Investitii - Primaria Capitalei, atractiva pentru nemti

Investitorii din Germania si Austria au subscris mai mult de jumatate din euro-obligatiunile vandute de Primaria Capitalei, in valoare totala de 500 de milioane euro. Ditributia finala a subscrierilor este urmatoarea: Germania - 28% (cu 16 investitori), Austria - 23% (14 investitori), Franta - 14 % (2 investitori), Europa de Est - 10% (9 investitori), Marea Britanie/Irlanda - 8% (11 investitori), Elvetia - 6% (12 investitori), altii - 11% (13 investitori). Topul investitorilor este condus de Dexia Group, cu un plasament de 70 de milioane de euro. (Monica C. Andrei)

Sibiu - Sesiune in pericol din cauza salariilor neplatite

Profesorii si cadrele asociate din Cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) sunt la un pas de a boicota sesiunea de examene si de licente din aceasta vara deoarece Universitatea are restante la plata salariilor din luna martie a.c. Potrivit reprezentantilor grupului de profesori implicati in actiunea de protest, serviciul economic al ULBS are restante la plata a 600 de posturi. Daca Universitatea si-ar plati integral datoriile catre profesori, institutia de invatamant ar intra in colaps financiar. (Dan Tomozei)

Ministerul Public - Procurori preluati de la Curtea de Conturi

Ministerul Public va prelua de la Curtea de Conturi un numar de 102 procurori financiari, se arata intr-un comunicat al Executivului. Masura a fost determinata de eliminarea atributiilor jurisdictionale din competenta institutiei unde au lucrat si de preluarea de catre instantele judecatoresti a litigiilor rezultate din activitatea acesteia. Conform aceluiasi act normativ, personalul auxiliar de specialitate al Curtii va fi preluat de instantele judecatoresti.

Burse - Slujbe pentru persoanele cu handicap

Peste 1.200 de persoane au fost selectate ieri in vederea incadrarii la Bursa locurilor de munca pentru persoane cu handicap, organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Dintre acestea, 1.027 erau persoane cu handicap. De asemenea, 88 de persoane au fost incadrate pe loc, dintre care 65 de persoane cu handicap. Numarul total de slujbe oferite a fost de 11.015, iar principalele meserii aferente locurilor de munca ocupate au fost cele de confectioner articole textile, aplicator de detalii la produse ceramice, lacatus, montator subansamble, mecanic, inginer. (Cristian Petru)

C.V. Tudor: Cozma, eliberat ca sa-l "infunde" pe Iliescu

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a precizat ieri ca eliberarea lui Miron Cozma este un "troc politic dezgustator", acesta fiind de fapt folosit pentru a-l "infunda" pe fostul sef de stat, Ion Iliescu. Vadim considera ca "intregul delir verbal al lui Cozma, la iesirea din inchisoare, in care l-a atacat pe Iliescu, dar a ridicat-o in slavi pe Monica Macovei, ca si parada lui de inversunare anticomunista sunt semne clare ca omului i s-a facut un serios instructaj, ca acestea au fost conditiile pentru a fi eliberat". Vadim a sustinut insa ca ce nu stie "naivul" de Cozma este faptul ca "acest regim politic de dreapta o sa-l stoarca ca pe o lamaie, dupa care o sa-l bage din nou la puscarie". (Carmen Vintila)

Proiect regal - Dan Voiculescu, la Palatul Elisabeta

Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a participat, joi seara, la Palatul Elisabeta, la inaugurarea proiectului "Romania - A Journey Royal", organizat de catre Casa Regala. Alaturi de Principele Radu, Principesa Margareta si numeroase personalitati din tara si strainatate, Dan Voiculescu a asistat la un concert extraordinar sustinut de muzicieni romani. Proiectul Casei Regale isi propune sa ofere unor oameni apreciati din lumea intreaga sansa de a cunoaste Romania adevarata. Ieri, liderul PC a depus o coroana de flori la bustul poetului si a vizitat Complexul Memorial "Mihai Eminescu" de la Ipotesti, la omagierea marelui poet participand numerosi alti conservatori, parlamentari si alesi locali din judetul Botosani.
×
Subiecte în articol: observator investitori