x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    12 Apr 2008   •   00:00
România în cinci minute

Sute de bugetari care au rămas fără tichetele cadou înaintea Sărbătorilor de Paşti au protestat ieri în faţa Prefecturii  împotriva Guvernului. La acţiune s-au alăturat angajaţii regiilor autonome şi taximetriştii care s-au declarat solidari cu salariaţii şi care şi-au exprimat neîncrederea că drepturile le vor mai fi respectate. Sindicaliştii au scandat lozinci împotriva premierului Tăriceanu.



CONSTANŢA. Sute de bugetari care au rămas fără tichetele cadou înaintea Sărbătorilor de Paşti au protestat ieri în faţa Prefecturii  împotriva Guvernului. La acţiune s-au alăturat angajaţii regiilor autonome şi taximetriştii care s-au declarat solidari cu salariaţii şi care şi-au exprimat neîncrederea că drepturile le vor mai fi respectate. Sindicaliştii au scandat lozinci împotriva premierului Tăriceanu.


15:08 - CONDAMNARE
GIURGIU.
Fostul şef al Biroului pentru Străini a fost condamnat la doi ani de închisoare, pentru că a primit 1.400 de euro mită.
ACCIDENT. Un electrician a murit ieri în timp ce executa o lucrare în zona Porţii VI de acces în Portul Constanţa, transmite Mediafax.

15:13 - ANCHETĂ
MUTARE. Răzvan Ionescu, fostul redactor-şef al Evenimentului zilei, se pare că va ocupa aceeaşi funcţie, însă la Cotidianul. Surse din redacţia publicaţiei, care tocmai a "contabilizat" 5.000 de numere de la apariţie, ne-au declarat că Ionescu îl va înlocui pe Mihnea Măruţă, proaspăt demisionar. (R.D.)
TIMIŞOARA. Poliţiştii au început o anchetă după ce mai mulţi muncitori care lucrau la canalizare într-o zonă de case din municipiu au descoperit joi seară mai multe oase, urmînd să se stabilească dacă acestea provin de la un schelet uman, transmite Mediafax.


REVENDICĂRI - Poliţiştii protestează în Bucureşti
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) organizează astăzi, între orele 10:00 şi 12:00, un miting în Piaţa George Enescu, iar în intervalul 12:00-13:30 un marş de protest pe traseul Piaţa George Enescu – Bd Magheru – Bd Aviatorilor. Printre revendicările SNPPC se numără aprobarea în regim de urgenţă a Proiectului de modificare a Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului şi acordarea gradului profesional următor cu calificativul cel puţin "Bun".


AVANPREMIERĂ - "Simion  şi alţi eroi"
Compania teatrală Civic Art CVM prezintă astăzi, de la ora 19:00, la sala Centrului Cultural al MIRA, avanpremiera comediei "Simion şi alţi eroi" de Ştefan Mitroi. Gheorghe Turda, directorul instituţiei gazdă, s-a gîndit că e momentul să acorde spaţiul scenic pentru reprezentarea unei lecţii de istorie plină de haz. În distribuţie: Florina Luican, Alexandru Hasnas şi Marian Ciripan, care semnează şi regia. (Alex Revenco)


INML - Expertiză finalizată în cazul Tinu
Expertiza medico-legală făcută la INML din Bucureşti confirmă că decesul lui Dumitru Tinu s-a produs în urma leziunilor din timpul accidentului de circulaţie produs la Romîneşti, în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2003, pe DN 1, medicii afirmînd că dacă ziaristul ar fi purtat centură de siguranţă nu ar fi fost proiectat în afara maşinii. (Laura Calciu)


CAZUL CRULIC - Ambasadorul, aşteptat în ţară
Ambasadorul român în Polonia, Gabriel Bîrtaş, s-a întîlnit ieri cu procurorul care a anchetat cazul Crulic, precum şi cu ministrul polonez al Justiţiei, iar luni va veni în ţară pentru analizarea activităţii sale în acest caz. Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri că Bîrtaş este deocamdată chemat să dea explicaţii în Centrala MAE, neputînd spune acum dacă va fi sau nu rechemat de la post. Ieri a fost audiat la MAE şi consulul român la Varşovia, Ioan Preda. (M.I.A.)


BUCUREŞTI - Circulaţie deviată în zona Obor
Circulaţia în zona Obor va fi deviată în perioada 11-18 aprilie din cauza executării unor lucrări . Din acest motiv, şoferii care circulă pe Şos. Colentina, dinspre Dna Ghica spre Calea Moşilor, nu vor putea efectua virajul stînga către Bdul Ferdinand. Ruta ocolitoare este Şos. Colentina – Str. Ziduri Moşi – Bdul Ferdinand I; cei care circulă pe Şos. Ştefan cel Mare, dinspre Str. Lizeanu spre Bdul Ferdinand, pe deasupra pasajului, vor fi obligaţi să circule pe Calea Moşilor – Str. M. Eminescu – Bdul Ferdinand I.


EDUCAŢIE - Varianta finală a subiectelor de BAC
Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care a postat ieri pe www.subiecte2008.edu.ro variantele finale ale subiectelor pentru Bacalaureatul 2008, a primit peste 700 de sugestii şi observaţii pe marginea acestora, cele mai multe pentru limba engleză, limba germană, informatică şi economie. Variantele finale au fost însoţite de o erată în care sînt detaliate subiectele asupra cărora s-a intervenit în urma sugestiilor. Aceste subiecte au fost supuse dezbaterii publice în perioada 1-31 martie. (Alina Gavrilă)


SINUCIDERE - S-a aruncat de la etaj cu băiatul în braţe
O femeia şi băieţelul acesteia, în vîrstă de 1 an şi jumătate, au murit după ce aceasta s-a aruncat, cu copilul în braţe, de la etajul nouă al unui imobil din Capitală, de pe Strada Ion Mihalache. Potrivit lui Christian Ciocan, purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei, femeia a lăsat un bilet din care rezultă că a vrut să se sinucidă. La faţa locului s-a depasat o echipă a Poliţiei, pentru a stabili împrejurările producerii incidentului.

×
Subiecte în articol: observator