x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    17 Apr 2008   •   00:00
România în cinci minute

Peste 2.000 de profesori au participat ieri la mitingul din faţa Guvernului. Aceştia ameninţă cu blocarea anului şcolar, dacă demnitarii nu abrogă articolul din ordonanţa care interzice acordarea tichetelor cadou.



VREM TICHETELE ÎNAPOI! Peste 2.000 de profesori au participat ieri la mitingul din faţa Guvernului. Aceştia ameninţă cu blocarea anului şcolar, dacă demnitarii nu abrogă articolul din ordonanţa care interzice acordarea tichetelor cadou. Protestatarii au fluierat, au bătut la tobe şi au scandat "Vrem tichetele înapoi!‘‘. Tot ieri Guvernul a hotărît ca tichetele cadou să se acorde în limita bugetelor aprobate. (Alina Gavrilă)


16;56 – PROTEST
IAŞI.
Un bărbat din localitatea Belceşti a urcat pe o schelă înaltă de 40 de metri şi a ameninţat că se aruncă în gol din cauza sărăciei.
TRAFIC ILEGAL. Peste 1.900.000 de pachete de ţigări au fost confiscate în primul trimestru al anului 2008.

17:01 – FABRICĂ DE BERE
CONTAINERE CU BERE.
Un convoi de şase containere cu bere cu o capacitate de 30.000 litri fiecare, însoţit de o echipă de la CEZ Distribuţie, a plecat din Portul Bechet şi urmează să ajungă în jurul orei 22:00 la fabrica de bere din Craiova.    
PROTEST. Un grup de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice, Secţia Turism, precum şi reprezentanţi ai SC Hercules SA Băile Herculane au pichetat ieri sediul Prefecturii Caraş-Severin pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu degradarea, fără precedent, a staţiunii de pe Cerna.



TRANSPARENŢĂ - Date online cu  tranzacţii imobiliare
Tranzacţiile imobiliare vor putea fi consultate pe o bază de date online pe care o va realiza Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Proiectul de monitorizare a pieţei imobiliare, care presupune culegerea de informaţii de la toate instituţiile implicate în tranzacţii şi crearea unei baze de date, va acoperi toată ţară în următorii patru ani. În prima fază va fi testat un proiect pilot, care a fost pus în practică la începutul acestui an la Buzău. (Daniela Ivan)


SENAT - Majorarea chiriilor RA-APPS, anulată
Senatorii din Comisia juridică au respins ieri ordonanţa de urgenţă care prevede majorarea de la 1 martie 2008 a tarifelor percepute de RA-APPS pentru închirierea apartamentelor, vilelor şi terenurilor aflate în administrarea sa. Raportul de respingere a fost propus de Şerban Nicolae (PSD), care a arătat că multe dintre apartamentele închiriate de RA-APPS se află în cartiere marginaşe ale Capitalei, în timp ce vilele, aflate în zonele bune, au regim de protocol şi de serviciu. (Dana Piciu)


TIMIŞOARA - Doi elevi au vrut să-şi şantajeze părinţii
Doi adolescenţi din Lugoj au pus la cale un fals şantaj pentru a obţine bani de la părinţii unuia dintre ei, sub ameninţarea că, în caz contrar, băiatul va fi bătut. Planul lor a fost dejucat de poliţişti, în urma organizării unui flagrant. Şantajul a fost plănuit de doi tineri în vîrstă de 15 ani, elevi ai Grupului Şcolar "Aurel Vlaicu‘‘ din Lugoj.


DECIZIE - Senatul îi taie banii lui Radu Duda
Comisia juridică a Senatului a avizat ieri favorabil o iniţiativă legislativă a senatorului PRM Gheorghe Funar privind încetarea cheltuielilor pentru finanţarea reprezentantului special al Guvernului României pe probleme de integrare, Radu Duda. Potrivit lui Funar, guvernele Năstase şi Tăriceanu i-au acordat din bugetul statului suma totală de circa 3 milioane de lei. El aminteşte că principele a negociat cu premierul şi a primit 720.000 lei "pentru a prezenta imaginea neutră a României în lume‘‘.


VACANŢĂ - Deputaţii au program de campanie
Deputaţii şi-au stabilit ieri un program pentru următoarele două săptămîni aşa, de ochii lumii. Pînă la 5 mai nu mai au nici o şedinţă de plen, că nu mai au ce discuta. Săptămîna viitoare şi-au trecut în program două zile de comisii, respectiv luni şi marţi, iar de miercuri încolo activitate în circumscripţii. Iar în săptămîna de după Paşti, 28 aprilie-4 mai, au decis să aibă două zile activitate în teritoriu, respectiv miercuri şi vineri, restul zilelor fiind declarate libere, că deh, n-au uitat
că joi este 1 Mai.  (C.V)


AVERTIZARE METEO - Cod galben pentru alte trei judeţe   
Avertizarea hidrologică cu cod galben a fost ridicată ieri pentru 11 judeţe din ţară. Însă, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), trei noi judeţe – Mureş, Timiş  şi Caraş Severin – au primit pentru o zi cod galben de inundaţii. Noua formă a avertizării hidrologice care păstrează din cea veche judeţele Harghita, Covasna şi Braşov a intrat în vigoare miercuri la ora 12:00 şi este valabilă pînă astăzi la ora 10:00. Avertizarea hidrologică se menţine pe Oltul superior, vizînd în continuare judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.


GALAŢI - Greva de la ArcelorMittal, ilegală
Tribunalul Galaţi a declarat ieri ilegală greva declanşată de muncitorii de la ArcelorMittal, după ce Curtea de Apel hotărîse suspendarea grevei pentru 30 de zile. Sentinţa Tribunalului poate fi atacată cu recurs, liderii sindicali anunţînd deja că vor recurge la această măsură. Conducerea combinatului a depus plîngere penală împotriva sindicatelor, procurorii începînd deja procedurile legale. (Daniel Mihalaşcu)


IAŞI - A mai dispărut o fetiţă
O fată de 13 ani din Iaşi a dispărut de acasă în urmă cu trei zile. Luni, Ancuţa Enache (foto) a plecat către centrul oraşului, unde urma să se întâlnească cu trei colege de şcoală. De teamă să nu fie certată că a întârziat prea mult, fata nu s-a mai întors acasă. Ancuţa are 1,52 înălţime, constituţie atletică, păr brunet tuns pînă la umeri, faţa rotundă, ochi căprui şi o aluniţă în zona cefei. Era îmbrăcată cu un hanorac alb din bumbac, cu glugă, tricou alb cu flori, blugi albaştri, adidaşi albi. Cei care au informaţii sînt rugaţi să sune la 112 sau la redacţia ziarului nostru.

×
Subiecte în articol: observator