x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    21 Apr 2008   •   00:00
România în cinci minute

Cîteva mii de gălăţeni au luat ieri cu asalt faleza Dunării pentru a participa la manifestările prilejuite de cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Scrumbiei.



FESTIVALUL SCRUMBIEI. Cîteva mii de gălăţeni au luat ieri cu asalt faleza Dunării pentru a participa la manifestările prilejuite de cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Scrumbiei. Încă de la primele ore ale dimineţii oamenii s-au înghesuit pentru a participa la tradiţionalul concurs de pescuit.

15:50 – AVERTIZARE
SEMNAL.
În următoarele două zile în Munţii Făgăraş riscul de declanşare a avalanşelor este mare din cauza încălzirii vremii şi a ploii.
ARAD. Poliţiştii de frontieră au reţinut şapte persoane din Moldova care încercau să iasă ilegal din ţară în baza unor documente false.

15:55 – POLIŢIE FRONTIERĂ
BILANŢ. Potrivit bilanţului activităţii Poliţiei de Frontieră în primele trei luni din 2008, peste 210 kg de droguri, 33 de arme şi 2.951 de cartuşe au fost depistate la graniţă în primul trimestru al acestui an, fiind constatate totodată aproximativ 8.500 de fapte ilegale.
FURTUNĂ PAGUBE. Două case din Baia Mare şi una din localitatea maramureşeană Satu Nou de Sus au luat foc după ce au fost lovite de trăsnete în timpul unei furtuni. Focul a mistuit 200 de metri pătraţi de acoperiş şi a distrus mai multe bunuri din imobil.


HARGHITA - Copil de doi ani înghiţit de ape
Zeci de pompieri, jandarmi şi poliţişti caută un copil de 2 ani şi jumătate din localitatea harghiteană Gheorgheni care a fost înghiţit de ape sîmbătă după-amiază. Copilul de 2 ani şi jumătate se juca împreună cu fraţii lui mai mari pe un teren viran aflat, în apropierea pîrîului Bechea. După cîteva minute aceştia au constatat că micuţul nu este de găsit şi şi-au alarmat părinţii. Cei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă continuă căutările.


ELENA BĂSESCU - "Boc editează perfect fraze"
Secretarul general al Organizaţiei de Tineret a PDL, Elena Băsescu, a declarat ieri la Cluj că preşedintele partidului, Emil Boc, este un model pentru tinerii din PDL, pentru că, "în timp ce unii dintre noi spunem numai cîteva cuvinte, dînsul editează perfect cîteva fraze. Aceeaşi viteză o are şi în reacţiile politice, o consecinţă clară a bagajului de cunoştinţe pe care le deţine". A mai spus că Boc este un model pentru tinerii din PDL, "pentru că îşi argumentează acţiunile şi afirmaţiile cu legea".


BUCUREŞTI - Tînără lovită de tramvaiul 41
O tînără se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost lovită de un tramvai. Potrivit martorilor, ea a vrut să traverseze pe culoarea roşie a semaforului, nevăzînd tramvaiul din cauza umbrelei cu care se apăra de vînt. Accidentul s-a produs între staţiile Crîngaşi şi Podul Grant, pe linia tramvaiului 41. Femeia a ajuns la spital cu şanse minime de recuperare.


DISPUTĂ - Cercetat pentru ultraj că a lovit un poliţist
Patru bărbaţi sînt cercetaţi pentru ultraj după ce au lovit un poliţist care intervenea pentru aplanarea unui scandal. Acesta a fost nevoit să tragă un foc de armă în aer pentru a-i potoli pe scandalagii. Potrivit lui Christian Ciocan, sîmbătă, în jurul orei 24:00, prin numărul unic de urgenţă 112 s-a anunţat că mai multe persoane sînt implicate într-un scandal în cartierul Pantelimon din Sectorul 2, la capătul liniei tramvaiului 14. Cei doi poliţişti din cadrul Secţiei 9 le-au cerut tinerilor să se legitimeze, însă unul dintre ei a refuzat şi l-a lovit pe poliţist.


JILAVA - Trei tineri morţi în accident
Trei tineri au murit ieri, cînd maşina în care se aflau a luat foc după ce s-a izbit violent de un gard de metal de pe marginea drumului. Accidentul s-a produs în comuna Jilava, de lîngă Bucureşti. Tinerii, cu vîrste de 14, 18 şi, respectiv, 20 de ani, se întorceau de la Călugăreni spre Capitală. Din primele cercetări efectuate imediat după accident de oamenii legii şoferul avea 18 ani şi permis doar de cîteva luni. Maşina condusă de el a fost distrusă în totalitate, deoarece martorii susţin că tînărul circula cu viteză foarte mare.


PROMISIUNE - Medicamente mai ieftine!
Preţul medicamentelor ar putea să scadă, deoarece sînt "modalităţi de ascundere a unor profituri în preţuri", spune ministrul Eugen Nicolăescu. În opinia ministrului, mecanismul ar consta în declararea unor preţuri de import mai mari decît cele de achiziţie a medicamentelor. Ileana Niculescu, director executiv al Asociaţiei Importatorilor de Medicamente, a anunţat că, de fapt, nu ieftinirea medicamentelor este problema importatorilor şi distribuitorilor, ci necorelarea preţurilor la cursul euro.


VRANCEA - Bebeluş abandonat pe o bancă
Un bebeluş de 2 luni a fost abandonat pe o bancă din municipiul Focşani, el fiind descoperit de un tînăr care a anunţat poliţia. "Din primele cercetări se pare că sugarul are 2 luni de zile. Nu se cunosc amănunte despre identitatea acestuia", a declarat comisarul-şef Mariana Apostol, purtător de cuvînt al IJP Vrancea. Bebeluşul a fost internat în Secţia Pediatrie a Spitalului de Urgenţă "Sfîntul Pantelimon" din Focşani.


INSTITUTUL "HOCIOTĂ" - Ministrul Nicolăescu, la chirurgie ORL  
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu ne-a declarat că "azi va fi operat la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "Prof. dr Dorin Hociotă" din Bucureşti pentru probleme la sinusuri, mucoase şi sept. Intervenţia chirurgicală este efectuată de o echipă coordonată de conferenţiar doctor Viorel Zainea, medic primar. Potrivit biroului de presă al institutului, informaţiile referitoare la starea postoperatorie a ministrului Nicolăescu vor fi comunicate de conf. dr Viorel Zainea. (M. Marincovici)

×
Subiecte în articol: observator