x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    26 Mai 2008   •   00:00
România în cinci minute

SOARE LA CONSTANŢA. Turiştii s-au putut bucura de primul sfîrşit de săptămînă cu adevărat călduros, cînd au putut să stea întinşi pe nisip, la soare şi chiar să încerce mai mult decît pînă acum apa mării. Preţurile sînt deocamdată convenabile pe Litoralul românesc, dar de luna viitoare se anunţă şi primele scumpiri.



SOARE LA CONSTANŢA. Turiştii s-au putut bucura de primul sfîrşit de săptămînă cu adevărat călduros, cînd au putut să stea întinşi pe nisip, la soare şi chiar să încerce mai mult decît pînă acum apa mării. Preţurile sînt deocamdată convenabile pe Litoralul românesc, dar de luna viitoare se anunţă şi primele scumpiri.


11:02 – ACCIDENT
RAHOVA.
Două persoane au fost rănite în cartierul Rahova, din Capitală, după ce şoferul unui BMW a ajuns cu maşina pe trotuar.
ARAD. Poliţiştii de frontieră arădeni au reţinut un cetăţean turc care a prezentat la ieşirea din ţară documente bulgăreşti false.

11:07 – TÎRG
EPISCOP HIROTONIT.
Primul episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, PS Timotei Lauran, a fost hirotonit în oraşul spaniol Alcala de Henares, la Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic
Gheorghe a Parohiei ortodoxe române.
JUCĂRII. Aproximativ 300 de "negustori", părinţi şi copii au expus spre vînzare jucării la cea de-a IX-a ediţie a Tîrgului "Jucării vechi", desfăşurat în Parcul Herăstrău. Ediţia de anul acesta este dedicată luptei împotriva violenţei în şcoli.


CONFLICT - Altercaţie cu armă în Sectorul 2
 Poliţiştii bucureşteni au intervenit ieri pe Str. Chiristigii, intersecţia cu Str. Ziduri Moşi, Sectorul 2, pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de trei persoane şi conducătorul unui autoturism. Cel din urmă a tras un foc în plan vertical cu pistolul pe care îl avea asupra sa. Potrivit anchetatorilor, conducătorul autoturismului, în timp ce efectua virajul la stînga, a încercat să depăşească un grup de indivizi care circulau pe carosabil, adresîndu-şi injurii.


BATALIONUL 151  - Militari români medaliaţi în Irak
Cinci militari români din Batalionul 151 Infanterie "Lupii Negri" , aflat în Irak, au fost decoraţi de locţiitorul pentru operaţii al comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, generalul de brigadă Julian Free. Militarii Batalionului 151, aflaţi în misiune la Tallil, au fost vizitaţi de oficialul britanic, care a discutat cu comandantul batalionului românesc, locotenent-colonelul Dan Cîşlariu, despre misiunile desfăşurate de militarii români şi situaţia de securitate din provincia Dhi Qar.


PITEŞTI - A lovit cu ranga un poliţist comunitar
Un tînăr de 22 de ani, din Piteşti, a fost reţinut de poliţişti, după ce acesta a agresat şi lovit cu ranga un poliţist comunitar aflat în misiune. Scandalul a început după ce tînărul a oprit un poliţist comunitar pe stradă, iar ulterior, fără nici un motiv, a început să-l lovească. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsa cu închisoarea.


NEGLIJENŢĂ - Trei morţi şi un rănit la Arad

Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar o a patra a fost grav rănită în noaptea de sîmbătă spre duminică, după ce maşina lor s-a izbit de un copac de pe marginea unui drum din judeţul Arad. În autoturismul înmatriculat în Spania erau patru tineri, care, după ce au fost la o petrecere, au plecat spre o discotecă. Într-o curbă uşoară, şoferul a pierdut controlul volanului, şi maşina s-a izbit de un copac. Victimele au fost prinse între fiarele contorsionate ale maşinii, fiind nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare ale pompierilor pentru scoaterea lor. (A. A.)


ORADEA - Un minor a intrat cu maşina într-un copac
Un adolescent de 15 ani a provocat un grav accident de circulaţie sîmbătă seară, lîngă Oradea. Deşi este minor şi deci nu are permis, el s-a gândit să ia maşina unei rude şi să se plimbe. După ce a pierdut controlul autoturismului s-a izbit de o remorcă de pe marginea drumului, iar mai apoi s-a oprit într-un copac. Băiatul primise maşina de la vărul său, pentru a o spăla. A profitat că are cheile în contact şi a ieşit la o plimbare. Adolescentul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Oradea. (T. I.)


IAŞI - Ofiţer al DGIPI găsit spînzurat în spital
Un ofiţer al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă s-a sinucis sîmbătă seară în incinta Spitalului Militar din Iaşi. Bărbatul, în vîrstă de 46 de ani, era adjunctul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă Botoşani. El a fost găsit spînzurat într-unul dintre saloane, iar vecinii de palier din spital povestesc că bărbatul era foarte supărat, pentru că, în urmă cu o lună, pierduse concursul pentru a putea deveni şeful Direcţiei. Legiştii spun că ofiţerul şi-a pus capăt zilelor folosind un cablu electric.


CERCETĂRI - Comandant român dispărut de pe navă
Comandantul român al unei nave sub pavilion liberian a dispărut sîmbătă de la bordul navei, în condiţii neelucidate, în timp ce vasul comercial se apropia de portul de destinaţie, de pe coasta de est a SUA. Dispariţia a fost semnalată sîmbătă dimineaţă de şeful-mecanic al navei, care a anunţat echipajul că nu l-a găsit în cabină. Echipajul vasului este alcătuit din 20 de marinari şi ofiţeri de naţionalitate rusă şi doi români, dintre care unul era comandantul. Autorităţile portuare vor deschide o anchetă în acest caz.


ACŢIUNE PC - Parcul Bordei, inaugurat simbolic
Candidatul PC la Primăria Capitalei, Codrin Ştefănescu, a tăiat ieri, în mod simbolic, panglica de inaugurare a Parcului Bordei şi a pătruns în incinta acestuia, deşi porţile sînt încă închise pînă la inaugurarea oficială. Ştefănescu a intrat în parc împreună cu 200 de conservatori, între care s-au aflat şi cîţiva parlamentari. Din Parcul Bordei conservatorii s-au deplasat în Piaţa Obor, unde au făcut un miting pentru susţinerea valorilor familiei, dar şi pentru a protesta faţă de intenţiile autorităţilor de a construi un mall în locul pieţei. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: observator