x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    27 Mai 2008   •   00:00
România în cinci minute

PERFORMANŢĂ. Spitalul Universitar de Urgenţă are de ieri o Unitate de Urgenţe Neurovasculare şi Angiografie, cea mai performantă din România. Angiograful de ultimă generaţie şi aparatura modernă de monitorizare din această nouă secţie îi vor ajuta pe pacienţii cu accident vascular cerebral să se recupereze mai rapid



România în cinci minutePERFORMANŢĂ. Spitalul Universitar de Urgenţă are de ieri o Unitate de Urgenţe Neurovasculare şi Angiografie, cea mai performantă din România. Angiograful de ultimă generaţie şi aparatura modernă de monitorizare din această nouă secţie îi vor ajuta pe pacienţii cu accident vascular cerebral să se recupereze mai rapid


09:15 – GREVA
COVASNA.
50 de angajaţi ai SC Drumuri şi Poduri au declanşat o grevă spontană ieri-dimineaţă, oprind lucrul pentru aproximativ o oră.
CAMPANIE. Instanţa supremă a amînat pentru finalul lunii iunie judecarea dosarului deputatului Ioan Aurel Rus.
Prahova. Traficul rutier pe DN 1, în zona Posada, a fost blocat ieri-dimineaţă pe sensul Bucureşti – Braşov din cauza unui

09:20 – ACŢIUNE
ACCIDENT RUTIER. Şoferul unui tir a pierdut controlul volanului din cauza vitezei, a intrat pe contrasens, unde s-a izbit de două autoturisme. (Laura Calciu)
POLIŢIE ITALIA. O echipă de 16 poliţişti români va pleca pentru trei luni în Italia pentru a-i ajuta pe colegii italieni la investigarea infracţiunilor comise de români pe teritoriul italian, după cum a informat ieri  Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).


RÎMNICU SĂRAT - Tumoare ovariană gigant, operată

Medicii de la Spitalul Municipal din Rîmnicu Sărat au extras din ovarul drept al unei femei de 78 de ani o tumoare ovariană care cîntărea 15 kilograme şi care s-a format pe parcursul a aproximativ patru ani, fiind benignă, transmite Mediafax. Bătrîna operată este acum în afara oricărui pericol, ea urmînd să fie externată pînă la sfîrşitul acestei săptămîni.


TIMIŞOARA - Ambulanţă implicată într-un accident
O ambulanţă care transporta un bărbat suferind de colică biliară a fost implicată ieri într-un accident pe Şoseaua Timişoara – Cenad, pacientul ajungînd la spital cu mîna fracturată şi acuzînd dureri în zona gîtului. Şoseaua Timişoara – Cenad a fost blocată mai bine de o oră şi s-au format cozi pe ambele sensuri.


VICTORIA - Explozie cu victime la Viromet
Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei explozii ce a avut loc ieri-dimineaţă pe platforma Combinatului Viromet din Victoria. Explozia, declanşată de supraalimentarea incineratorului de deşeuri de substanţe pirotehnice, a produs un crater cu un diametru de 50 de metri. Procurorii criminalişti ai Parchetului Braşov au declanşat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza exploziei. Ieri după-amiază, perimetrul deflagraţiei era complet izolat de echipele de intervenţie. Tatăl uneia dintre victime a decedat pe loc la auzul veştii. (Libiu Mateescu)        


MEHEDINŢI - Pleşan, fără permis de conducere
Fotbalistul stelist Mihăiţă Pleşan a rămas fără permis de conducere, după ce duminică a fost surprins de radar în timp ce efectua o depăşire neregulamentară pe viaductul Vodiţa. Potrivit comisarului-şef Gheorghe Neagu, şeful Poliţiei Rutiere Mehedinţi, Pleşan a refuzat să semneze procesul-verbal constatator. "45 de minute mai tîrziu, un alt radar a surprins acelaşi autoturism la Tîmna în timp ce depăşea o coloană de autovehicule şi avea aproximativ 138 de kilometri la oră. Şoferul a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, iar în următoarele zile vom stabili cine se afla la volanul maşinii", a precizat Neagu. (D. S.)


ICR - Muzică specială de pe Tisa
Jurnalul Naţional vă invită mîine de la ora 18:00 la o nouă întîlnire de excepţie la Institutul Cultural Român (ICR). În cadrul programului Ultimii Rapsozi, la ICR vin Ucrainenii de pe Tisa. Invitaţii provin dintr-o lume aparte, din satele de frontieră Crăciuneşti şi Lunca la Tisa, din nordul Maramureşului. Ucrainenii aduc o muzică specială, surprinzătoare şi mai ales emoţionantă. Ei vor interpreta cîntece de dragoste, de cătănie, de nuntă – unele satirice, altele încărcate de dramatism. Călătoria lor la ICR va fi ghidată de Grigore Leşe, iniţiatorul proiectului Ultimii Rapsozi. Accesul este liber. (Costin Anghel)


COMARNIC - 10 ani de închisoare din greşeală
O femeie din Comarnic care a stat zece ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o vrea să dea statul român în judecată la CEDO. Viorica Vişan, în vîrstă de 58 de ani, cere 1.370 de euro pentru fiecare zi pe care a petrecut-o în puşcărie. În urmă cu o lună, judecătorii Tribunalului Prahova au declarat-o nevinovată, iar prin sentinţă femeia urmează să primească 300 de euro pe viaţă în fiecare lună de la statul român. Viorica a fost condamnată în 1995 la 16 ani de închisoare, pentru că şi-ar fi omorît soacra. În cele din urmă, fiul său, închis în Penitenciarul Mărgineni pentru tîlhărie, s-a autodenunţat. (Laura Calciu)


CFR - Personal deraiat în Bistriţa-Năsăud
Un tren de persoane a deraiat ieri după-amiază în zona satului bistriţean Mogoşeni, comuna Nimigea, a declarat purtătorul de cuvînt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Raluca Moldovan, fără a fi înregistrate victime în urma incidentului. Directorul general al CFR Călători, Alexandru Noapteş, a precizat că nu este vorba despre o deraiere propriu-zisă a trenului, ci despre faptul că primul boghiu al locomotivei unui tren de persoane, care venea de la Ilva Mică pe direcţia Beclean, a sărit de pe şine.


ANCHETĂ - Gino Iorgulescu, audiat la DIICOT
Fostul preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu a fost ieri audiat de DIICOT în dosarul transferurilor a cinci fotbalişti de la FC Naţional la Poli Timişoara. El s-a prezentat împreună cu avocatul său şi a refuzat să facă declaraţii de presă. Surse judiciare ne-au precizat că Gino Iorgulescu a fost pus sub învinuire pentru evaziune fiscală, spălare de bani  şi delapidare, fapte care ar fi fost comise în legătură cu transferurile jucătorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Cînu, Adrian Olah şi Johnathan McKain. Avocatul lui Iorgulescu susţine că acesta este nevinovat. (V. Fotache)

×
Subiecte în articol: observator