x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    07 Iun 2008   •   00:00
România în cinci minute

Un autobuz al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa, plin ochi de pasageri, a fost lovit ieri după-amiază de o autobasculantă pe Şoseaua Mangalia

CONSTANŢA, ACCIDENT. Un autobuz al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa, plin ochi de pasageri, a fost lovit ieri după-amiază de o autobasculantă pe Şoseaua Mangalia. În urma impactului, cinci călători au suferit contuzii şi traumatisme şi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă.


12:13: Incidente

SATU-MARE. Numărul persoanelor suspecte de trichineloză, după ce au mîncat cîrnaţi afumaţi şi carne tocată, a ajuns la 143.

BLOCAJ. Circulaţia pe Autostrada Soarelui Bucureşti – Constanţa a fost întreruptă din cauza unui tir răsturnat pe carosabil.

 
12:18: Anchete

ARESTARE. Un bărbat dat în urmărire internaţională de autorităţile germane pentru mai multe furturi din locuinţe a fost arestat de Curtea de Apel Constanţa. Acesta a fost prins de poliţişti în comuna Casimcea şi ar putea fi trimis în Germania pentru continuarea anchetei.

CAPTURĂ ARME. Poliţiştii clujeni au prins în flagrant un tînăr în timp ce încerca să vîndă 32 de puşti cu aer comprimat şi 6.000 de alice, calibru 4,5 mm, în schimbul sumei de 12.800 de lei. Laszlo Zoltan Antal a fost arestat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. (Petru Zoltan)

 
CĂRTUREŞTI:“Poze cu zimţi” – lansare de carte
Poezie şi concurs de fotografie – cuvînt şi imagine la un loc. De acest eveniment se vor bucura toţi iubitorii de carte şi de fotografie astăzi la Librăria Cărtureşti, în­cepînd cu ora 18:00. Anca Mizumschi lansează cel de-al treilea vo­lum de poezie, “Poze cu zimţi”, o carte în care evocă spiritul manifest al generaţiei ’90. Lansarea va fi urmată de festivitatea de premiere a concursului “Poze cu zimţi”, la sediul OAR (Ordinul Arhitecţilor din Româ­nia). (R.I.A.)

 
INCENDIU: O femeie a decedat mistuită de flăcări
O femeie a murit într-un in­cen­diu izbucnit ieri la etajul 17 al unui bloc din cartierul Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei, cauzele producerii incidentului fiind încă necunoscute. Medicii prezenţi la faţa locului au încercat timp de aproape o oră să o salveze pe proprietara apartamentului devastat de flăcări, dar aceasta a decedat.

 
AURUL DACILOR: Brăţările au fost aduse la instanţă
Apărătorii inculpaţilor din dosarul “Aurul dacilor” au cerut ieri Tribunalului Hunedoara, efectuarea unei noi expertize a brăţărilor care fac obiectul procesului. Cele nouă bijuterii antice recuperate de statul român au fost aduse în faţa magistraţilor, sub paza Jandarmeriei, pentru a fi prezentate ca probe. În acest dosar au fost deferite justiţiei 13 persoane acuzate că ar fi vîndut pe piaţa neagră din străinătate 15 brăţări dacice din aur, descoperite în timpul săpăturile ilegale făcute în siturile din Munţii Orăştiei. (M.H.)

 
CAZUL “FOTBALIŞTII”: Gheorghe Mocuţa, audiat ca martor
Fostul secretar în Ministerul Justiţiei Gheorghe Mocuţa a fost audiat ieri de procurorii anticorupţie în calitate de martor în dosarul privind transferurile de fotbalişti. “Am fost între 1998 şi 2005 în Fundaţia Clubului Sportiv Dinamo. Nu fundaţia se ocupa de transferuri. De transfe­ruri s-a ocupat direcţia executivă, nu consiliul. Noi nu am avut cunoştinţă, noi nu am mandatat pe nimeni, nu am semnat nici un document şi nu sîntem răspunzători de absolut nimic”, a declarat Mocuţa la ieşirea de la DNA. (Violeta Fotache)

 
ŞANTIER: Calea Floreasca, închisă în week-end
Şoferii trebuie să ocolească în acest week-end Calea Floreasca, pentru că traficul în zonă va fi restricţionat din cauza unor lucrări la reţeaua de termoficare. Circulaţia se va închide de sîm­bătă, ora 7:00, pîna duminică, ora 22:00, pe ambele sensuri, în zona podului de peste Lacul Floreasca. Poliţiştii recomandă folosirea celor două rute ocolitoare pe Străzile Biserica Ancuţa – Gheorghe Ţiţeica şi Străzile Fabrica de Glucoză – Barbu Văcărescu, precum şi respectarea semnificaţiilor indicatoarelor amplasate temporar în zona menţionată. (M.A.C.)

 
VASLUI EVADARE: Anchetă la penitenciar
Administraţia Naţională a Pe­nitenciarelor (ANP) a declanşat o anchetă ieri la Penitenciarul cu Re­gim închis Vaslui, de unde doi deţinuţi au evadat joi, în timp ce se aflau la prăşit porumbul pe un te­ren din vecinătatea unităţii de detenţie. Cercetările declanşate de ANP îi vizează atît pe angajaţii Penitenciarului, cît şi pe condam­naţii care se aflau în aceeaşi grupă de lucru cu cei doi deţinuţi. Eva­da­ţii au fost prinşi joi seară în apro­pierea localităţii Mînjeşti, la cîţiva kilometri distanţă de închisoare.


IAŞI
: ÎPS Teofan, uns Mitropolit al Moldovei
Înalt Prea Sfinţitului Mitropo­lit Teofan va fi întronizat du­minică Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Buco­vinei la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în prezenţa Patriarhului Daniel, informează Patriahia Română. Programul ceremoniei va începe la ora 9:30 cu Sfînta Litur­ghie, iar întronizarea va avea loc în jurul orei 12:00. La ora 13:00, Patriarhul Daniel şi Mitropolitul Teofan vor adresa un cuvînt de binecuvîntare celor prezenţi. Accesul în catedrală se va face pe bază de invitaţie, iar cei prezenţi în curtea bisericii vor putea urmări evenimentul transmis pe două ecrane. (C.C.P.)

×
Subiecte în articol: observator