x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    10 Iun 2008   •   00:00
România în cinci minute

BUCUREŞTI. Un muncitor a murit ieri după ce un mal de pămînt s-a prăbuşit peste el în timp ce lucra la fundaţia unui bloc din Bucureşti, în ciuda intervenţiei ISU. Victima, care era angajată cu carte de muncă la firma care se ocupa de construcţia blocului, împlinise în urmă cu doar două luni 18 ani



BUCUREŞTI. Un muncitor a murit ieri după ce un mal de pămînt s-a prăbuşit peste el în timp ce lucra la fundaţia unui bloc din Bucureşti, în ciuda intervenţiei ISU. Victima, care era angajată cu carte de muncă la firma care se ocupa de construcţia blocului, împlinise în urmă cu doar două luni 18 ani

10:09 – REABILITARE
PLOIEŞTI.
Lucrările la cel de-al treilea tronson al Centurii de Vest au început ieri, motiv de impunere de restricţii în trafic. (L. Calciu)  
HARGHITA. Un bărbat a fost rănit la un picior ieri, după ce arma prietenului său, cu care se afla într-o pădure, s-a descărcat accidental.

10Ş14 - ACCIDENT
DÎMBOVIŢA. Un bărbat a murit înecat ieri, după ce s-a răsturnat cu un autovehicul de 15 tone într-un lac de acumulare situat lîngăo balastieră din Potlogi. Trupul bărbatului era căutat aseară de scafandrii bucureşteni.
GREVĂ. Cei aproape 300 de angajaţi ai societăţii de construcţii metalice Commet SA Tecuci au intrat ieri în grevă generală, nemulţumiţi de condiţiile salariale oferite de patronat. O altă nemulţumire ţine de faptul că oamenii nu şi-au mai primit salariile de o lună.

SĂLAJ - Primării date în judecată de sindicate

Casa Judeţeană de Pensii şi 15 primării de comună au fost date în judecată de Liga Sindicatelor din Învăţămînt (LSI) Sălaj, pentru neplata navetei şi orelor suplimentare cuvenite cadrelor didactice din mediul rural, transmite Rompres. Potrivit preşedintelui LSI Sălaj, Eusebiu Lehene, şi Casa Judeţeană de Pensii Sălaj a fost acţionată în instanţă, după ce mai mulţi profesori din judeţ au sesizat LSI Sălaj că nu primesc ajutorul de înmormîntare conform legii.

GALAŢI - Cap al lumii interlope omorît în stradă
Un cunoscut cap al lumii interlope gălăţene, Marian Ivan, a fost omorît în plină stradă într-unul dintre cartierele municipiului Galaţi. Poliţia gălăţeană a demarat o anchetă, dar pînă în prezent nimeni nu a făcut nici o declaraţie. Apropiaţii lui Ivan susţin că astfel de atacuri nu trebuie să aibă loc şi vor să-şi răzbune liderul. (D.M.)

PRAHOVA - Mort tîrît 17 km pe calea ferată
Un bărbat în vîrstă de 56 de ani din Băicoi care a murit după ce s-a aruncat în faţa unui tren a fost purtat de locomotivă mai mulţi kilometri. După impactul care a avut loc la Floreşti, trupul prahoveanului a rămas agăţat de locomotivă şi a căzut după 17 kilometri depărtare, aproape de intrarea în staţia CFR Buda. Abia atunci mecanicul din locomotivă a observat cadavrul. Picioarele i-au fost găsite în zona staţiei CFR din Floreşti, iar restul trupului la Buda. Poliţia Transporturi Feroviare cercetează cazul. (Laura Calciu)

CONSTANŢA - Scafandru decedat în timpul misiunii
Un scafandru militar şi-a pierdut viaţa ieri în urma unui accident produs în timpul antrenamentelor pe mare, în apropierea Portului Constanţa. La un moment dat, în timpul antrenamentelor, două bărci pneumatice s-au ciocnit, iar scafandrul Cătălin Florin Plăian, de 36 de ani, a căzut în apă şi s-a lovit în zona capului. Bărbatul a fost adus la mal şi preluat de o ambulanţă, dar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a murit în urma unui stop cardio-respirator. Plăian era angajat ca voluntar la Divizionul de Scafandri de zece ani, era căsătorit şi avea o fetiţă. (Emilia Sava)

ŞCOALA 119 - Laboratoare noi de la Fundaţia Voiculescu  
Astăzi, la ora 11:00, la Şcoala 119 din Sectorul 4 vor fi inaugurate două laboratoare ultramoderne de limbi străine, finanţate de Fundaţia "Dan Voiculescu" pentru Dezvoltarea României. La iniţiativa profesorului Dan Voiculescu, fundaţia a demarat la începutul lunii martie un program de încurajare a copiilor către studiul limbilor străine. Joi, la ASE – Clădirea Moxa, Amfiteatrul 3MIII, Fundaţia "Dan Voculescu" va oferi Premiul "Bucuria de a fi propriul tău stăpîn", ce constă în finanţarea cu 25.000 de lei a celei mai bune idei de afaceri, ce aparţine unei tinere din comuna Orţişoara, judeţul Timiş.

CLUJ-NAPOCA - Plonjon mortal în rîul Someş
Un tînăr din Sibiu a murit ieri-dimineaţă după ce a căzut cu maşina în rîul Someş din Cluj-Napoca. Conform primelor cercetări, bărbatul nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic. Nicolae Cătălin Pinciu, în vîrstă de 25 de ani, din Sibiu, se afla pe Strada 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca şi se îndrepta spre un hotel în momentul producerii accidentului. La un moment dat, la o curbă uşoară la stînga, tînărul a pierdut controlul asupra direcţiei maşinii, care s-a prăbuşit în Someş.Conform unor surse din poliţie, tînărul era student şi duminică abia ce absolvise facultatea.(Geanina Rotta)

TULCEA - Grădiniţă renovată de americani
Militarii americani mobilizaţi la baza de la "Mihail Kogălniceanu" au lansat ieri un proiect social pentru reabilitarea grădiniţei din satul tulcean Visterna, localitate aflată în apropierea Poligonului de Instrucţie Babadag, transmite Rompres. Astfel, o echipă formată din şase militari va lucra, timp de şase zile pe săptămînă, cîte nouă ore pe zi, pentru renovarea grădiniţei. Militarii vor înlocui gardul vechi cu unul nou, vor repara un zid de piatră şi vor construi un trotuar nou.

TÎRGU-JIU - Operele lui Brîncuşi, folosite în turism
Autorităţile din Tîrgu-Jiu pot folosi imaginea operelor brîncuşiene. Pînă acum, imagini cu Masa Tăcerii, Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului nu puteau fi văzute în clipuri publicitare sau în machete cu operele sculptorului, întrucît drepturile de autor asupra operelor erau deţinute de un cetăţean canadian, moştenitor al marelui Brîncuşi. În baza unei înţelegeri între Primăria Tîrgu-Jiu şi firma din Franţa care gestionează drepturile de autor, autorităţile din Gorj se pot folosi de opere pentru promovarea turismului. (G. Mladin)

×
Subiecte în articol: observator