x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    12 Iun 2008   •   00:00
România în cinci minute

MAMAIA. Proprietarii de autoturisme care nu au număr de înmatriculare de Constanţa vor plăti de astăzi taxa de barieră în staţiunea Mamaia.Turiştii vor achita pentru fiecare intrare cîte 3 lei, iar un abonament de o zi costă 4 lei. Abonamentul pentru o săptămînă costă 25 de lei, iar pentru întreg sezonul estival preţul este de 250 de lei. (Emilia Sava)



MAMAIA. Proprietarii de autoturisme care nu au număr de înmatriculare de Constanţa vor plăti de astăzi taxa de barieră în staţiunea Mamaia.Turiştii vor achita pentru fiecare intrare cîte 3 lei, iar un abonament de o zi costă 4 lei. Abonamentul pentru o săptămînă costă 25 de lei, iar pentru întreg sezonul estival preţul este de 250 de lei. (Emilia Sava)

11:56 – PROFANARE
TULCEA.
Un tînăr de 22 de ani riscă 7 ani de închisoare după ce s-a prezentat drept preot şi a obţinut bani de la diverse persoane.
BÎRLAD. Doi tineri au fost arestaţi preventiv pentru profanare de morminte, după ce au distrus mai multe monumente funerare.

12:01 – SMURD
CONSTANŢA.
Un bărbat bolnav de diabet a fost salvat de pompieri ieri, după ce, în timp ce se afla pe un dig, i s-a făcut rău şi a căzut în mare, printre stabilopozi. Norocul diabeticului a fost un grup de pescari martori la incident care au cerut ajutor pompierilor prin intermediul Serviciului 112.
PRAHOVA. SMURD va exista şi în judeţul Prahova începînd cu luna august. Secretarul de stat Raed Arafat a făcut ieri o vizită la ISJU Prahova pentru a pune la punct ultimele detalii privind înfiinţarea acestui serviciu. În judeţ vor exista 10 astfel de echipaje SMURD. (Laura Calciu)


SANCŢIUNI - Copilul operat din greşeală face victime
Chirurgul şi anestezistul de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" care au făcut parte din echipa medicală implicată în cazul copilului operat, din greşeală, de apendicită au fost suspendaţi pentru trei luni din calitatea de membri ai Colegiului Medicilor Bucureşti, astfel că ei nu mai pot profesa în această perioadă. Preşedintele Comisiei de Disciplină a CMB, Vladimir Beliş, a precizat că decizia poate fi atacată la Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România.

COPŞA MICĂ - Grevă de două ore la Sometra
Peste 150 de angajaţi ai societăţii Sometra din Copşa Mică, au declanşat ieri o grevă de avertisment de două ore, nemulţumiţi de salarii. Potrivit preşedintelui Sindicatului Sometra Copşa Mică, Florentin Pop, patronii societăţii au primit o adresă privind faptul că "există premisele declanşării conflictului de interese". Angajaţii doresc ca salariul de bază să crească de la 700 la 1.500 de lei. (Dan Tomozei)

SIBIU - Transfăgărăşanul  este încă nesigur
Maşinile nu pot urca încă în siguranţă pe DN 7C – Transfăgărăşan din cauza zăpezii care acoperă un sens de mers, a pericolului de avalanşe, a lipsei semnelor de circulaţie şi a blocării tunelului de la Bîlea Lac, a declarat ieri prefectul Sibiului, Ilie Mitea, care a precizat că totuşi Transfăgărăşanul ar putea fi redeschis peste o săptămînă. Sîmbătă, la Bîlea Lac, sînt aşteptaţi mai mulţi turişti, cu ocazia Sărbătorilor Zăpezii. (Dan Tomozei)

NEMULŢUMIRI - Angajaţi ai SNIF, în greva foamei
Zece angajaţi ai Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) au intrat, ieri, în greva foamei în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că reprezentanţii Executivului nu au răspuns solicitărilor salariaţilor. Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare, Viorica Blebea, a declarat că angajaţii vor face greva foamei în faţa Palatului Victoria pînă cînd Guvernul aprobă hotărîrea privind privatizarea SNIF prin negociere directă şi va fi asigurată protecţia socială a salariaţilor disponibilizaţi.

CLUJ-NAPOCA - Strivit de un camion la examenul auto
Un tînăr a murit, ieri, la Cluj-Napoca, după ce a căzut din remorca unui camion în care aştepta să îi vină rîndul la examenul auto, transmite Mediafax. Potrivit unor surse din Poliţie, accidentul a avut loc pe Strada Plopilor din municipiu, la o trecere de pietoni. În timp ce o persoană dădea examenul auto cu un camion cu remorcă, tînărul se afla în spate, aşteptînd să îi vină rîndul să dea proba de condus. În împrejurări care urmează să fie elucidate, tînărul a căzut între camion şi remorcă şi a fost strivit de roţile acesteia.

REGLEMENTARE - Taxa de la Podul Giurgiu-Ruse, legală
Taxa de folosire a Podului Giurgiu-Ruse, percepută şi de români, şi de bulgari, este legală şi în acord cu legislaţia europeană, precizează un comunicat al Departamentului pentru Afaceri Europene al Guvernului României. Conform unei directive europene din 1999,  statele comunitare pot fixa taxe pentru utilizarea drumurilor trans-europene pentru vehiculele şi de peste, şi sub 12 tone. Bulgarii au cerut desfiinţarea taxei de 17,5 euro pentru trecerea Podului Prieteniei, considerînd-o "împovărătoare", cerînd şi părţii române să facă la fel. (S.S.)

ÎNVĂŢĂMÎNT - Academia Română critică MECT
Academia Română critică Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) pentru lipsa unor scriitori clasici precum Mihai Eminescu, Ion Creangă, Ioan Slavici, I.L. Caragiale sau Tudor Arghezi din lista de subiecte propuse la Bacalaureat pentru examenul oral de Limba şi literatura română, informează Rompres. "Ministerul a selectat, în schimb, multe texte care nu au nici o legătură cu limba şi literatura română şi, ele însele, nu au nici o valoare literară", remarcă Academia Română într-un comunicat remis Rompres.

ARAD - Ziarist agresat de gardieni publici
Mai mulţi gardieni publici au fost daţi afară din rîndurile Direcţiei Publice de Pază Arad după ce în noaptea de luni spre marţi au agresat un ziarist de la un jurnal arădea. Motivul agresiunii îl constituie faptul că angajaţii statului au fost surprinşi de jurnalistul Alin Gherasim la Ştrandul Neptun în timp ce consumau băuturi alcoolice, deşi erau în timpul serviciului. Conform declaraţiilor jurnalistului, unul dintre angajaţii Direcţiei Publice de Pază Arad l-a lovit cu pumnul în faţă pe ziarist, iar un altul i-a luat aparatul de fotografiat. (Andrei Ando)

×
Subiecte în articol: observator