x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    20 Iun 2008   •   00:00
România în cinci minute

Artiştii de circ din mai multe state îşi arată măiestria în această artă spectaculoasă în patru parcuri din Capitală.

 

 

21:56 - alegeri – Dolj

FĂRĂ MANDATE. 20 de noi consilieri locali din Dolj şi-au pierdut manda­tele după ce au fost excluşi din partide pentru că au “coalizat” cu adversarii.

COŞOVENI. După renumărarea vo­tu­rilor de către BEJ Dolj, noul primar al co­munei Coşoveni este candidatul PSD Do­rel Badea, iniţial clasat al doilea.

 

22:01- Ratare în tennis

FĂRĂ WIMBLEDON. Învins în ultimul tur al calificărilor de germanul Philipp Petzschner, tenismanul Adrian Cruciat a ratat joi accederea pe tabloul principal la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei.

ŢIGĂRILE. Preţul de vînzare cu amănuntul al unui pachet de ţigări va creşte în medie cu 40 de bani (4.000 lei vechi) de la 1 iulie, cînd acciza totală va fi majorată la 50 de euro/1.000 de ţigarete, faţă de 41,5 euro în prezent, potrivit unor surse din Ministerul Economiei şi Finanţelor.

 
TRAGEDIE: Ciobani omorîţi de fulger
Patru ciobani au fost omorîţi de fulgere în judeţele Argeş şi Constanţa. Incidentul din Argeş, în care şi-au pierdut viaţa doi dintre ciobani, a avut loc ieri-dimineaţă într-o zonă montană izolată din Masivul Iezer, transmite Rompres. Şi în judeţul Constanţa, alţi doi ciobani, unul de 16 şi altul de 50 de ani, au murit fulgeraţi în noaptea de miercuri spre joi.


MIERCUREA CIUC:Ucisă de fiu cu 200 de lovituri de cuţit
Un tînăr de 27 de ani din Miercurea Ciuc a fost reţinut miercuri seară de poliţişti, după ce şi-a ucis mama, o fostă profesoară de istorie, cu 196 de lovituri de cuţit şi i-a smuls limba, transmite Mediafax. Bărbatul, de profesie translator la o societate comercială, a fost apoi prins în timp ce se plimba pe stradă complet dezbrăcat şi recitînd pasaje din Biblie.


BULETINE DISPĂRUTE: Sancţiuni la Monitorul Oficial
Directorul Monitorului Oficial, Liviu Moraru, a anunţat ieri că, în urma anchetei administrative de­clan­şate după sesizarea pri­vind lip­sa a peste 33.000 de buletine de vot pentru turul al II-lea în Bucu­reşti, patru angajaţi au fost sanc­ţio­naţi. Este vorba despre maistrul Marin Marin, de la secţia de imprimare, fost retrogradat din funcţie, şefa secţiei de im­primare, Elena Gherghescu, care a fost sanc­ţio­nată cu reducerea sa­la­riu­lui de bază pentru o lună cu zece pro­cente. Aceeaşi sancţiune a pri­mit-o şi tipăritorul Dorin Bâlă, iar ajutorului său, Florin Stan, i-au fost oprite cinci procente din salariu.


BUCUREŞTI:Bolnav de malarie, internat la Babeş
Un bărbat în vîrstă de 35 de ani a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală după ce a fost diagnosticat cu malarie. Bărbatul se întor­se­se de curînd dintr-o călătorie din Nigeria. Potrivit purtătorului de cuvînt al unităţii medicale, Simin Florescu, pacientul este deja sub tratament, iar evoluţia sa este bună. Aceste cazuri nu sînt rare, însă nu prezintă pericol, pentru că malaria este o boală de import, în România neexistînd ţînţarul ano­fel, care transmite această boală.


DNA:Judecătorul Ioan Lazăr, la judecată
Judecătorul Ioan Lazăr de la Tribunalul Arad – suspendat din funcţie şi arestat – a fost trimis în judecată ieri de procurorii DNA Timişoara pentru luare de mită. El este acuzat că la 14 mai 2008, în calitate de judecător la Tribunalul Arad – Secţia penală, a pretins printr-un complice de la un de­nun­ţător suma de 30.000 de euro. În schimbul banilor, judecătorul trebuia să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului într-un dosar penal aflat la completul său de judecată.


TURCIA:Detectoarele de radare, interzise
Ministerul Afacerilor Externe semnalează faptul că pe teritoriul Turciei este interzisă folosirea aparatelor de detectare a rada­relor. Utilizarea acestor aparate constituie infracţiune şi poate atrage aplicarea unei amenzi între 2.700 şi 3.600 de lire turceşti (echivalentul a circa 1.500, respectiv 2.000 de euro) şi confiscarea aparatului, mai informează MAE printr-un comunicat. Ministerul Român al Afacerilor Externe avertizează toţi cetăţenii români care călătoresc în străinătate să se informeze în prealabil de legislaţia statelor pe care intenţionează să le viziteze.


AGRESIUNE:Pedeapsă mai mică pentru Pepe
Curtea de Apel Bucureşti a redus ieri pedeapsa primită de cîntăreţul Pepe (foto) pentru vătămare corporală de la un an la trei luni de închisoare cu suspendare. Şi fratele acestuia, Miquel Pascu, a primit o sentinţă mai mică, redusă de la un an la şase luni de detenţie cu suspendarea executării. Acuzaţii sînt obligaţi să plătească victimei pe care au bătut-o într-un bar, avocatul Andrei Condoianis, suma de 18.000 de lei. (M.P.)

×
Subiecte în articol: observator