x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    05 Iul 2008   •   00:00
România în cinci minute

5 iulie 2008:Peste 100 de voluntari din cele şase sectoare bucureştene au marcat ieri, în Parcul Herăstrău, ziua Crucii Roşii Române, la împlinirea a 132 de ani de activitate a acestei organizaţii

Aniversare. Peste 100 de voluntari din cele şase sectoare bucureştene au marcat ieri, în Parcul Herăstrău, ziua Crucii Roşii Române, la împlinirea a 132 de ani de activitate a acestei organizaţii. Voluntarii au făcut demonstraţii de prim ajutor, simulări de intervenţie în caz de dezastre naturale, accidente rutiere cu descarcerare.

 

11:21 - Captură

PRAHOVA. Unitatea-pilot de combatere a căderilor de grindină nu a primit nici un ban pentru anul 2008 şi nu îşi poate desfăşura activitatea.


VAMA NĂDLAC. Peste 360.000 de pachete de ţigări, ascunse într-un tir bulgăresc, au fost descoperite la Poliţia de Frontieră Nădlac, Arad.

 

11:26 - Trafic oprit

PREJUDICIU. Avocata Roxana Jianu, din cadrul Baroului Bucureşti, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, în arest preventiv, într-un nou dosar, pentru înşelarea altor 27 de persoane. Avocata a creat un prejudiciu de 3.738.825 de lei (1.105.400 de euro) şi 194.500 de euro.

HUNEDOARA. Traficul rutier pe DN 7, în zona podului peste Rîul Mureş de la Ilia, va fi oprit pe o distanţă de un kilometru, începînd din această dimineaţă pînă luni, din cauza unor lucrări de infrastructură, circulaţia fiind deviată pe rute ocolitoare, transmite Mediafax.


BUCUREŞTI:Distribuitori de heroină reţinuţi
Cinci traficanţi de droguri, principalii distribuitori de heroină pentru consumatorii din Pantelimon şi Dobroieşti, au fost prinşi ieri în urma descinderilor făcute de poliţiştii ilfoveni, patru dintre aceştia fiind reţinuţi de procurorii DIICOT. Drogurile erau procurate de liderul reţelei, după care erau porţionate şi distribuite de dealerii din zonă către consumatori.

 

BĂNEASA:Pasaj subteran fără aviz de mediu
Lucrările la pasajul subteran Băneasa, care în ultimele două săptămîni au dat peste cap circulaţia rutieră în partea de nord a Capitalei, nu au aviz de mediu. Lucrările au început în luna iunie, pasajul urmînd a fi dat în folosinţă în iunie anul viitor. Deocamdată, în primele şase luni sînt restricţii în zona Şoselei Bucureşti – Ploieşti, circulîndu-se doar pe şase din cele nouă benzi, dar şi pe tronsonul cuprins între Strada Dobrogeanu-Gherea şi Bulevardul Aerogării,.

 
CCR:Cathedral Plaza, decizie amînată
Curtea Constituţională a amînat pentru săptămîna viitoare pronunţarea unei decizii care ar putea influenţa decisiv soarta blocului-turn care striveşte Catedrala Sfîntul Iosif din Bucureşti. Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată de constructorul Cathedral Plaza, Millenium Building, în încercarea de a susţine valabilitatea autorizaţiei de construcţie obţinute de la altă instituţie decît cea prevăzută de legea  atacată. Construirea blocului-turn a fost suspendată anul trecut pînă cînd justiţia va hotărî dacă autorizaţia este nulă sau nu. (M.P.)


TIMIŞ: Mai mulţi poliţişti de frontieră

Conducerea Poliţiei de Frontieră Timiş a anunţat ieri că va suplimenta personalul în punctele de graniţă, întrucît numărul de persoane şi maşini care tranzitează frontiera a crescut în ultima lună, iar în perioada următoare se aşteaptă creşteri şi mai mari, transmite Mediafax. Punctele de frontieră care au valori ridicate de trafic în această perioadă sînt Cenad, spre Ungaria, Jimbolia şi Moraviţa, spre Serbia, şi Aeroportul Internaţional Timişoara.

 

MĂSURI: SMURD veghează drumul spre mare
Numărul foarte mare de accidente din sezonul estival 2007 pe Autostrada Soarelui a determinat autorităţile să ia măsuri. Astfel, s-au înfiinţat mai multe puncte de plecare pentru vehiculele SMURD Bucureşti în week-end în sezonul estival 2008. Primele două echipaje au fost amplasate la 15 iunie la districtul de la km 22 de pe A2. Acestea staţionează de vineri dimineaţa pînă luni dimineaţa. Începînd de ieri, încă două echipaje staţionează în districtul A2 de la km 105 (Drajna).


ARAD: Bani contra concedii medicale
Procurorii Tribunalului Arad au început urmărirea penală, pentru luare de mită, împotriva unui medic de familie din oraşul arădean Lipova, căruia i-a fost organizat un flagrant în urma denunţului unui pacient care susţine că i s-au cerut bani pentru a primi concediu medical. “Asupra medicului a fost găsită suma de 600 de lei, printre care o bancnotă de 50 de lei marcată pentru mită”, a declarat Pavel Palcu, procurorul de caz. Procurorii cred că medicul a pretins bani mai multor pacienţi pentru eliberarea de concedii medicale. Denunţătorul le-a declarat anchetatorilor că i-a fost cerută suma de 50 de lei. (Andrei Ando)


TRIPLU ASASINAT: Confirmare IML în cazul de la Săcele
Probele biologice prelevate în cazul triplului omor de la Săcele, analizate de IML din Bucureşti, au confirmat identitatea criminalului în persoana lui Ştefan Vrabie, fiul bătrînului Gheorghe Vrabie, una dintre victimele măcelului petrecut în urmă cu peste două săptămîni. Aceleaşi probe au evidenţiat urme dintre ADN-ul criminalului laolaltă cu cel al victimelor, Gheorghe Vrabie, Ion Rotaru şi minorul Bogdan Mihai Rotaru. În urma acestor confirmări, procurorii au emis mandat internaţional de reţinere pe numele lui Ştefan Vrabie, aflat în Grecia, şi l-au transmis poliţiştilor greci, împreună cu semnalmentele fugarului. (Libiu Mateescu)


DRAMĂ:Un ieşean şi-a decapitat mama
Un ieşean de 39 de ani şi-a omorît mama cu o sabie artizanală, după ce acesta a refuzat să-i dea bani pentru băutură. După crimă, bărbatul i-a aşezat capul la marginea geamului apartamentului situat la etajul 2 al unui bloc din cartierul Tudor Vladimirescu. Apoi, cu o cruce în mînă (pe care obişnuia să o poarte în ultimul timp), a sărit pe geam. Bărbatul a scăpat cu o fractură şi este internat la Spitalul de Psihiatrie Socola pentru expertiză. Fără serviciu, alcoolic, bărbatul, care suferea de mai multe afecţiuni, cheltuia pensia mică a mamei sale pe băutură. Poliţiştii cercetează împrejurările crimei. (Cristinel C. Popa)


HUNEDOARA:A aşteptat şase ore ambulanţa
O tînără care a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani în comă de gradul patru în urma unui accident de circulaţie a aşteptat joi seară peste şase ore pentru a fi transferată la o clinică din Timişoara, deplasarea nefiind posibilă, deoarece nu era medic de gardă la Ambulanţa din Petroşani. Serviciul de Ambulanţă Hunedoara se confruntă cu o criză acută de personal, cel puţin 12 posturi de medici fiind vacante, în condiţiile în care posturile au fost scoase la concurs, însă la examen nu s-a prezentat nici un candidat.


PREŢURI:Lukoil a scumpit combustibilii
Compania Lukoil a majorat preţurile benzinei şi motorinei comercializate în reţeaua proprie de distribuţie cu pînă la 12, respectiv 6 bani pe litru. Astfel, preţul benzinei COR 98 fără plumb Super Euroluk a crescut cu 0,12 lei/litru, de la 4,42 lei la 4,54 lei, iar sortimentele COR 95 Premium şi Euroluk au ajuns la 4,18 lei şi 4,19 lei. Motorina s-a scumpit cu 0,06 lei, un litru de Euro Diesel fiind comercializat cu 4,54 lei, iar de Super Euro Diesel, cu 4,75 lei. (D.R.)

×
Subiecte în articol: observator