x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    07 Iul 2008   •   00:00
România în cinci minute

Comuna Gura Rîului şi-a adunat fiii şi prietenii la "Festivalul bujorului", sărbătoare închinată înfloririi florii de bujor, care transformă pajiştile montane într-un covor violet. Cu această ocazie, reprezentanţii seniori ai ansamblului "Junii Sibiului" au dansat cu foc în ciuda vîrstei înaintate.

FESTIVALUL BUJORULUI. Comuna Gura Rîului şi-a adunat fiii şi prietenii la "Festivalul bujorului", sărbătoare închinată înfloririi florii de bujor, care transformă pajiştile montane într-un covor violet. Cu această ocazie, reprezentanţii seniori ai ansamblului "Junii Sibiului" au dansat cu foc în ciuda vîrstei înaintate.

12:09 - VIZITĂ
COLABORARE.
Lazăr Comănescu, ministrul român al Afacerilor Externe, va efectua astăzi o vizită oficială în Republica Moldova.
ILEGAL. Un argeşean este cercetat pentru traficarea în Spania a 14 tinere, de pe urma cărora a obţinut, în ultimii doi ani, 100.000 de euro.

12:14 - DRUMURI BLOCATE
CARAŞ-SEVERIN
. Traficul rutier pe Drumul Naţional 6 a fost întreruptă, ieri la prînz, în zona localităţii Armeniş din judeţul Caraş-Severin, din cauza unui autotren care a rămas blocat pe un pod, informează Centrul Infotrafic.
CĂLĂRAŞI. Circulaţia era întreruptă ieri dimineaţă pe DN3, în judeţul Călăraşi, pe raza comunei Independenţa, din cauza unui autotren încărcat cu rapiţă care s-a răsturnat, blocînd ambele sensuri de mers. În jurul prînzului, circulaţia a fost reluată pe un fir.

BUZĂU - Spectacol aerian la Boboc
Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene organizează mîine Ziua Porţilor Deschise, la sărbătorirea împlinirii a 50 de ani de la atribuirea numelui "Aurel Vlaicu" platformei de învăţămînt de la Ziliştea-Boboc, judeţul Buzău, transmite Rompres. În programul manifestărilor sînt incluse zboruri demonstrative cu aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 ŞOIM, IAR-99 STANDARD, IAR-316B şi AN-2, lansări de paraşutişti, dar şi o ceremonie solemnă de brevetare a "Promoţiei 2008".

OLIMP - Delfin mort găsit pe plajă
Un delfin mort a fost găsit, la sfîrşitul acestei săptămîni, pe plaja din staţiunea Olimp, acesta pierzîndu-şi viaţa după ce a fost prins în plasele de pescuit. Delfinul făcea parte din specia Phocoena phocoena, era o femelă adultă, iar decesul survenise în urmă cu aproximativ 30 de zile prin înec din cauza prinderii sale în plase de pescuit. De la începutul anului, alţi patru delfini morţi au fost descoperiţi pe litoralul românesc.

COSTINEŞTI - Tînărul rănit de ski-jet, în comă

Tînărul rănit în urma ciocnirii a două ski-jet-uri în staţiunea Costineşti se află în continuare în stare critică, medicii fiind rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire, transmite Mediafax. Sîmbătă, două ski-jet-uri s-au ciocnit, în urma coliziunii un tînăr pierzîndu-şi viaţa, iar un altul fiind grav rănit. Căpitănia Mangalia a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă cele două schi-jet-uri erau în conformitate cu normele în vigoare.

Mamaia - Conducte scoase de pe plajă

Reprezentanţii Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL) au dezafectat la sfîrşitul acestei săptămîni încă două conducte existente în zona submersă a plajei din Mamaia, care puneau în pericol siguranţa turiştilor, transmite Mediafax. La 3 iulie, Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a intervenit în zona submersă a plajei din dreptul Hotelului Parc pentru a dezafecta şi a scoate o conductă erodată provenind din programul de sistematizare executat înainte de anul 1989, care făcea legătura între Lacul Siutghiol şi Marea Neagră, pe sub plajă, şi intra aproximativ cinci metri în mare. (Emilia Sava)

ANCHETĂ DNA: BAC penal în Maramureş
Mai mulţi elevi şi profesori de la Sigetu Marmaţiei au fost audiaţi ieri de procurorii anticorupţie în legătură cu suspiciunile de luare de mită ce planează asupra unor membri ai comisiei de bacalaureat. Este vorba despre preşedintele, vicepreşedintele, un alt membru al comisiei, precum şi de secretara unei şcoli, suspectaţi că ar fi primit de la elevi peste 100.000 de lei mită, în schimbul promovării examenului. Surse judiciare au declarat că anchetatorii au efectuat sîmbătă percheziţii la Grupul şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii, dar şi la locuinţele celor patru.


SUCEAVA - Clădirea Parchetului, inundată
Subsolurile mai multor blocuri din municipiul Suceava şi clădirea Parchetului de pe lîngă Tribunalul din oraş au fost inundate în urma ploilor torenţiale căzute, transmite Rompres. Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Dan Baltaru, Detaşamentul de pompieri a intervenit, pentru evacuarea apei din subsolurile unor blocuri de pe străzile Ana Ipătescu, Mărăşeşti, Corneliu Coposu şi din clădirea Parchetului de pe lîngă Tribunal, cu cîte o autospecială şi o motopompă. Nu s-au înregistrat pierderi materiale şi nici victime. (Nicu Amurăriţei)

HUNEDOARA - Pericolul de explozie în Gara Zam
Mai multe echipaje de pompieri au intervenit ieri-dimineaţă în staţia CFR din localitatea Zam, unde a existat pericol de explozie după ce dintr-un vagon-cisternă s-a scurs gaz petrol lichefiat (GPL). Incidentul a fost semnalat în jurul orei 8:30 de un angajat al CFR. Garnitura se îndrepta dinspre Timişoara şi Bărbăteni, fiind formată din 21 de vagoane – şapte cu GPL, iar restul cu ţiţei – şi au fost semnalate scurgeri de GPL dintr-un vagon din mijlocul garniturii, încărcat cu 75.000 de litri de gaz. Pericolul de explozie a fost înlăturat după ce o echipă de la firma din Timişoara care a încărcat cisterna a oprit scurgerea de gaz.

GIURGIU – Incendiu la Colibaşi
Incendiul izbucnit ieri-dimineaţă la o casă din comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, care s-a extins rapid din cauza vîntului puternic, a fost stins după mai bine de două ore, pompierii bucureşteni şi ilfoveni fiind încă la faţa locului pentru a identifica alte eventuale focare. Incendiul a fost anunţat în jurul orei 7:00. Acesta a izbucnit la una dintre case, dar din cauza vîntului puternic s-a extins la alte două gospodării din apropiere. La faţa locului au fost trimise patru autospeciale cu apă şi spumă, trei din Capitală şi una de la Măgurele (Ilfov), a precizat Eftene.

×
Subiecte în articol: observator