x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, sub zapadă. Trafic închis pe A1 şi A2. Vezi lista drumurilor închise, a trenurilor şi a curselor aeriene anulate

România, sub zapadă. Trafic închis pe A1 şi A2. Vezi lista drumurilor închise, a trenurilor şi a curselor aeriene anulate

26 Ian 2012   •   19:05
România, sub zapadă. Trafic închis pe A1 şi A2. Vezi lista drumurilor închise, a trenurilor şi a curselor aeriene anulate

UPDATE 22:02 - Ultimele date centralizate de autoritati si prezentate joi seara de premierul Emil Boc, arata ca peste o mie de autovehicule sunt blocate in trafic, in conditiile in care datele anuntate anterior indicau doar 650 masini blocate.

Premierul a cerut prefectilor sa nu aiba liniste pana cand nu se asigura ca viata persoanelor aflate in situatii de dificultate nu mai este pusa in pericol si i-a avertizat ca, in caz contrar, isi vor cauta de lucru in alta parte.

"Nu sunt total multumit, dar analizele le vom face pe vreme senina", a spus Boc prefectilor.

UPDATE 15:45 - Traficul a fost deschis pe DN 1 (Centura Bucuresti – Tancabesti) , DN 7 (Pitesti – Valcea) si DN 71, Baldana – Ulmi.

Ninge viscolit fara incetare de mai bine de 34 de ore, iar bilantul este unui ingrijorator. Drumuri inchise, oameni izolati in masini, accidente rutiere si curse aeriene anulate. Traficul rutier este inchis si la aceasta ora pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, pe Autostrada A2 Bucuresti - Lehliu si pe 28 de drumuri nationale, din cauza viscolului si a vizibilitatii foarte scazute.

Vezi AICI situatia updatata a drumurilor din tara

Zeci de trenuri au fost anulate din cauza zapezii. Vezi modificarile operate de CFR

Vezi AICI situatia zborurilor din tara si pe Aeroportul Otopeni


DN1 LIVE: click pe imagine


Zeci de soferi au ramas blocati in trafic ore intregi pana cand si-au facut aparitia echipajele de deszapezire si cele ale jandarmeriei. Mai multe zboruri au fost anulate pe aeroporturile Baneasa si Henri Coanda, iar avioanele care ar fi trebuit sa aterizeze au fost redirectionate catre alte orase.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca din cauza ninsorii si a viscolului circulatia rutiera este intrerupta pe 37 de drumuri nationale si 80 de drumuri judetene, cele mai importante rute blocate fiind A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Lehliu.

Raman in continuare inchise:

A1 Bucuresti - Pitesti

A2 Bucuresti – Fetesti

DN 2 Bucuresti – Focsani

DN 2A Slobozia – Urziceni

DN 2B Buzau – Faurei

DN 2C Buzau – Slobozia

DN 2N Dumbraveni - Jitia

DN 3 Bucuresti – Calarasi

DN 3A Lehliu – Fetesti

DN 3 B Calarasi – Fetesti

DN 4 Bucuresti – Oltenita

DN 5 Bucuresti – Giurgiu

DN 5B Giurgiu – Ghimpati

DN 1D Albesti Paleologu – Urziceni

DN 21 Drajna – Calarasi

DN 22 Ramnicu Sarat – Braila

DN 22A Ciucurova – Topolog

DN 23B Maicanesti – Codresti

DN 24D Barlad – Galati

DN 31 Calarasi - Manastirea

DN 41 Daia – Oltenita

DN 61 Ghimpati – Gaesti

DN 73 Campulung – Rasnov

DN 73D Colibasi - Campulung este blocat intre kilometrii 48 si 49, iar DN 1A este blocat in zona localitatii Crevedia.

In noaptea de miercuri spre joi s-a actionat cu 1018 autoutilaje si s-au raspandit 10.640 tone de material antiderapant si 3,8 tone de clorura de calciu.

Politia rutiera recomanda conducatorilor auto sa se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmeaza sa-l parcurga si sa-si pregateasca autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopata, sac cu nisip etc.).

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), din 25 ianuarie, ora 9.00 si pana in 26 ianuarie, ora 18.00, vremea va continua sa se inrautateasca in sudul si estul tarii si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali.

"In aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zapada depus va fi consistent. Vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 60...70 km/h, viscolind si spulberand zapada", potrivit ANM.

×