x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii vaccinați cu Johnson&Johnson pot face, de luni, rapelul

Românii vaccinați cu Johnson&Johnson pot face, de luni, rapelul

08 Noi 2021   •   11:40
Românii vaccinați cu Johnson&Johnson pot face, de luni, rapelul

De luni, 8 noiembrie, românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson pot merge să facă rapelul. Recomandarea este să se facă vaccin pe bază de ARN mesager - Pfizer sau Moderna, dar, alternativ, ei pot opta pentru același vaccin, a declarat coordonatorul CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

„Începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost avccinate cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, care au mai mult de 6 luni, se pot vaccina și cu doza de rapel, de primă intenție cu vaccin pe bază de ARN mesager. Alternativ pot opta și pentru vaccinul de la Johnson&Johnson”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul CNCAV a spus, la finalul lunii octombrie, că în baza recomadărilor şi studiilor ştiinţifice s-a decis ca toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel după minim 6 luni, de primă intenţie, cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna, iar în cazul în care se optează pentru Moderna, doza va fi întreagă. De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson&Johnson, opțiunea fiind a fiecărei persoane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rapel