x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Roşia Montană - ANRM: Desecretizaţi documentele!

Roşia Montană - ANRM: Desecretizaţi documentele!

de Jurnalul National    |    20 Sep 2007   •   00:00
Roşia Montană - ANRM: Desecretizaţi documentele!

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a solicitat companiei Roşia Montană Gold Corporation acordul pentru desecretizarea documentelor care stau la baza proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, a declarat pentru agenţia NewsIn preşedintele ANRM, Bogdan Găbudeanu.

El i-a cerut preşedintelui companiei canadiene Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), Alan Hill, să discute despre posibilitatea de a se renunţa la confidenţialitate. "Deocamdată nu am primit nici un răspuns de la el", a spus Găbudeanu.

Săptămăna trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bodgan Olteanu, i-a cerut lui Găbudeanu desecretizarea documentelor oficiale ce stau la baza proiectului de exploatare minieră Roşia Montană, invocănd interesul legitim al opiniei publice şi al mass-media faţă de acest dosar.

Olteanu a anunţat atunci că o comisie parlamentară va investiga contractele incheiate de stat cu RMGC pentru dezvoltarea proiectului de exploatare. Tot săptămăna trecută, ministrul Mediului a decis oprirea procedurii de evaluare a proiectului Roşia Montană, intrucăt ultimul certificat de urbanism prezentat de investitor, emis in luna iulie, este suspendat in baza unei prevederi a Legii contenciosului administrativ.

×
Subiecte în articol: verde! roşia montană montana roşia