x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rudarii au făcut gheţuş pe E 81

Rudarii au făcut gheţuş pe E 81

de Andreea Căprescu    |    27 Ian 2010   •   00:00

Echipajele Jandarmeriei şi cele ale Poliţiei au intervenit ieri pentru a calma spiritele pe Drumul European 81, în apropierea localităţii Racoviţa, unde nişte rudari dornici de dat pe gheaţă au inundat şoseaua pentru a-şi face patinoar.

Potrivit declaraţiei prefectului, un grup de rudari care locuieşte în zonă au inundat şoseaua intens circulată, pentru a face gheţuş. Pentru asta, ei au lăsat deschise robinetele de apă ale Primăriei. Din cauza gerului, pe porţiunea de drum s-a format un strat gros de gheaţă, care a pus în pericol circulaţia. După ce drumarii au reuşit să îndepărteze poleiul de pe carosabil, rudarii şi-au reluat "activitatea", fiind nevoie de intervenţia mai multor instituţii.

"S-a creat o comisie la Prefectura Vâlcea şi am decis închiderea temporară a robinetelor, până la definitivarea lucrării de canalizare din zonă. Oamenii mei au muncit cu târnăcoapele, pentru că sarea nu avea nici un efect. Am făcut şanţuri de scurgere, iar agenţii rutieri au dirijat traficul, pentru evitarea ambuscadelor, accidentelor", a precizat Eugen Mănescu, directorul AND - districtul Vâlcea. "Este vorba de nişte rudari din satul Bolovanul.

În loc să îşi vadă de treabă, au făcut patinoar în zona în care au sălaşurile. Maşinile au alunecat, motiv pentru care am trimis poliţia, jandarmeria. O să vedem ce amenzi vom da şi poate aşa îi liniştim", a afirmat la rândul său Petre Ungureanu, prefectul de Vâlcea.

"Oamenii mei au muncit cu târnăcoapele, pentru că sarea nu avea nici un efect. Am făcut şanţuri de scurgere, iar agenţii rutieri au dirijat traficul, pentru evitarea ambuscadelor, accidentelor"
Eugen Mănescu, directorul AND - Vâlcea

×
Subiecte în articol: observator