x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rusia / OZN-uri interesate de bazele secrete din Urali

Rusia / OZN-uri interesate de bazele secrete din Urali

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Dec 2008   •   00:00

Experţii ruşi înregistrează în această perioadă un excedent de fenomene paranormale în Ural (nord-est), relatează marţi Novâi Reghion. După cum a declarat şeful Comisiei de expertiză pentru fenomene paranormale din Ural, Aleksei Komanev, cetăţeanul Ghennadi K., din localitatea Berezovski, a prezentat comisiei mai multe materiale video pe care le-a filmat de pe balconul apartamentului său. Materialele prezentatet au fost deja cercetate de specialiştii Direcţiei de aeronautică din Ural.



Un locuitor din regiunea Sverdlov, de exemplu, a surprins cu o cameră video zeci de OZN-uri care zboară periodic deasupra bazelor secrete de rachete strategice dislocate nu departe de oraşele Berezovski şi Ekaterinburg. “Două treimi dintre obiectivele care apar în înregistrări reprezintă cel mai probabil avioane şi elicoptere, dar o treime dintre acestea nu au nicio legătură cu aviaţia”, a afirmat Komanev, indicând că obiectivele filmate de Ghennadi demonstrează posibilităţi specifice OZN-urilor. În plus, materialele acestuia au fost confirmate de înregistrările altor locuitori ai micului orăşel Berezovski din regiunea Sverdlov. “Dracu” ştie ce se întâmplă acolo”, exclamă, fără prea multe explicaţii, şeful Comisiei de expertiză pentru fenomene paranormale din Ural, citat de Agerpres.

OZN-urile depistate deasupra bazei de rachete strategice de la Berezovski şi cele care se rotesc deasupra bazei secrete din Ekaterinburg pot fi împărţite în trei categorii: cilindrice, romboidale şi sfere incandescente. “Ce-i mai surprinzător este faptul că OZN-urile sunt interesate strict de bazele secrete de rachete strategice de lângă Berezovski şi Ekaterinburg”, mai spune Komanev, adăugând că experţii departamentului său vor încerca să monitorizeze pe timp de noapte zonele în care au fost văzute până acum OZN-urile.

După cum declarase anterior directorul general al Centrului federal pentru sondarea opiniei publice (VŢIOM), Valeri Feodorov, un rus dintr-o sută se teme de o invazie a extratereştrilor, iar 1% dintre ruşi evocă periodic acest pericol. În schimb, Ministerul rus al Apărării nu-i percepe pe “marţieni” ca pe nişte duşmani. “Conducerea militară rusă, spre deosebire de ţările baltice, nu priveşte statele vecine şi pe “marţieni” ca pe un factor de ameninţare la adresa securităţii naţionale a Rusiei”, declarase în decembrie 2006 şeful Statului Major al armatei ruse, Iuri Baluevski, comentând afirmaţiile preşedintelui Letoniei, dna Vaira Vike-Freiberga, care îşi exprimase speranţa într-o reacţie imediată a NATO în cazul invadării Letoniei de către “marţieni”

×
Subiecte în articol: observator