x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-au gasit fonduri - Constanta ia o pauza

S-au gasit fonduri - Constanta ia o pauza

de Paula Anastasia Tudor    |    25 Iun 2005   •   00:00

Scandalul asistentilor maternali din Constanta s-a aplanat, pentru moment. Ieri, personalul din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a aflat cu usurare ca urmeaza, dupa aproape doua luni de astepta-re, sa-si primeasca salariile.

In ultima sedinta de consiliu, de joi, s-au gasit solutii provizorii pentru plata salariatilor DGASPC. In urma presiunilor angajatilor si a Guvernului, Consiliul Judetean Constanta a dizlocat din fondurile proprii 25 miliarde de lei pentru plata salariilor.

Din banii stransi se pot asigura salariile pentru trei luni. Insa acest lucru nu-i impiedica pe consilieri sa se gandeasca in continuare la reduceri masive de personal chiar daca organigrama DGASPC este acoperita numai in proportie de 70%. "Disponibilizarea are in vedere pastrarea personalului de ingrijire si asistenta, care este absolut necesar, si renuntarea la partea educativa si la cea administrativa", sustine Petre Dinica.

Lipsa banilor pentru hrana si disponibilizarea personalului administrativ (bucatari) sustin ideea infiintarii cantinei unice pentru toate centrele (in sistem catering). Insa, pentru rezidentii din centrele de copii si adulti cu dizabilitati psiho-motorii, nu e o solutie, deoarece ei nu pot manca singuri si au nevoi speciale de alimentatie...

"Daca vom obtine o rectificare de la Guvern nu vom mai recurge la aceasta varianta", sustine directorul general al DGASPC.

×
Subiecte în articol: observator