x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S.O.S. pentru românii din Italia

S.O.S. pentru românii din Italia

15 Iul 2008   •   00:00
S.O.S. pentru românii din Italia

Pentru Mihai Gândea campania S.O.S. pentru românii din Italia demarată de Trustul Intact este foarte importantă. Cu atît mai mult cu el însuşi s-a gîndit că trebuie făcut ceva pentru a-i sprijini cumva pe cei plecaţi la muncă în Peninsulă

Pentru Mihai Gândea (foto) campania S.O.S. pentru românii din Italia demarată de Trustul Intact este foarte importantă. Cu atît mai mult cu el însuşi s-a gîndit că trebuie făcut ceva pentru a-i sprijini cumva pe cei plecaţi la muncă în Peninsulă. "Pentru mine ideea de a-i susţine pe românii din Italia a început cu mult înaintea acestei campanii. Am făcut o serie de emisiuni în care atrăgeam atenţia asupra decretului guvernului Berlusconi care viza în mod special expulzarea românilor din Italia. Am atras atenţia asupra emisiunilor de televiziune de acolo care alimentează ura în rîndul populaţiei la adresa românilor şi a romilor din Italia şi cred că această campanie e vitală în momentul ăsta pentru noi, nu doar pentru a ne exprima solidaritatea faţă de românii din Italia, ci pentru a nu ne lăsa călca în picioare pentru erorile condamnabile, pe care unii le-au făcut în Italia", a declarat realizatorul Sintezei Zilei.

 
CAPCANĂ. Printre principalele cauze ale modului în care sînt trataţi românii în Cizmă, Directorul Antenei 2 a enumerat cazul Mailat, excesiv mediatizat, dar şi campania iniţiată de partidul lui Berlusconi care-i învinovăţeşte pe românii pentru toate relele întîmplate localnicilor în ultimii ani: "Există şi factori obiectivi pentru care românii sînt huliţi în Italia, precum celebrul caz Mailat care a fost extrem de mediatizat, există lucruri revoltătoare pe care orice cetăţean român le respinge. Pe de altă parte cred că este şi o chestiune politică. Partidul lui Berlusconi a cîştigat alegerile mergînd foarte tare pe ideea că românii sînt vinovaţi pentru toate neîmplinirile din Italia din ultimii ani. Şi în orice stat din lume, într-un climat propice, orice om poate cădea în această capcană. Iar discursul acesta a prins şi cred că trebuie să ne luptăm cu această demagogie. Românii construiesc în Italia, au grijă de copii de bolnavi, au reuşit să facă lucruri excepţionale acolo. Nu sînt paria Italiei şi a Europei".

×
Subiecte în articol: italia romănii mass-media