x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sâmbătă caniculă, duminică mai puţin cu 12 grade

Sâmbătă caniculă, duminică mai puţin cu 12 grade

28 Aug 2010   •   00:00
Sâmbătă caniculă, duminică mai puţin cu 12 grade
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Meteorologii au anunţat vreme caniculară pentru după-amiaza zilei de sâmbătă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea sudică a Moldovei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că în zonele menţionate se vor atinge frecvent 35 de grade şi izolat 37...38 de grade, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În aceleaşi zone, în cursul zilei de duminică, vremea se va răci accentuat, astfel încât temperaturile vor fi cu 10...12 grade mai scăzute decât cele de sâmbătă, au precizat meteorologii, precizând că în zonele cu altitudine mare s-ar putea să ningă.

Vor fi 18-19 grade Celsius in estul Transilvaniei si nordul Moldovei. Vor fi averse cu ploi si descarcari electrice in Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si Maramures.

Valul de aer rece se va mentine si pe parcursul zilelor de luni si marti si sunt semnalate si averse. Luni va ploua mai putin, iar temperaturile maxime vor fi intre 22 si 30 de grade.

"Aceeasi racire si vreme instabila caracterizeaza zilele de marti si miercuri. De joi, precipitatiile vor inceta si temperatura va creste de la o zi la alta. Cel putin primul weekend al lunii septembrie va fi unul foarte favorabil petrecerii timpului liber la munte. Cert este ca aceasta luna septembrie nu incepe, ca in alti ani, cu vreme calduroasa, caniculara chiar", a declarat, la Realitatea TV, meteorologul Silviu Grigore.

×
Subiecte în articol: meteo