x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sancţiuni de peste 19.000 de lei în urma controalelor la taxiurile din aeroporturi

Sancţiuni de peste 19.000 de lei în urma controalelor la taxiurile din aeroporturi

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2024   •   17:45
Sancţiuni de peste 19.000 de lei în urma controalelor la taxiurile din aeroporturi

Poliţiştii au aplicat sancţiuni de peste 19.000 de lei, în numai 24 de ore, în urma unei acţiuni de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier a taxiurilor, vehiculelor în regim de închiriere şi în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România.

Poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi au verificat, pe 12 februarie, 163 de autovehicule, dintre care zece microbuze, fiind legitimate 196 de persoane şi aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR)

Din totalul sancţiunilor, 11 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 36 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi zece la alte acte normative.

"Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase două certificate de înmatriculare, fiind reţinute o pereche de plăcuţe de înmatriculare şi o autorizaţie de taxi", arată sursa citată.

La activităţile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, de la rutieră, precum şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român.

×
Subiecte în articol: sanctiuni taxiuri aeroporturi