x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sandu Geamănu, liber

Sandu Geamănu, liber

de Mara Raducanu    |    30 Apr 2009   •   00:00
Sandu Geamănu, liber
Sursa foto: Liviu Adăscăliţei/Mediafax

Ilie Alexandru, cunoscut în lumea interlopă ca Sandu Geamănu sau "omul de suflet" al oamenilor legii, este de ieri un om liber. La ieşirea din arest, acesta a declarat că nu are nici o vină şi că a ajuns în această situaţie din cauza presei, numindu-i pe jurnalişti "câini turbaţi şi jegoşi".



Acesta a ieşit din arest ieri, când i-a expirat ordonanţa de reţinere, cu interdicţia de a părăsi localitatea, decizia fiind luată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1. În schimb, "colegii de muncă" ai lui Geamănu, Tinel Nicolae şi Paul Mihalache, "experţi" în furtul maşinilor de lux, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, decizia nefiind însă definitivă.

"Nu sunt vinovat. Am ajuns aici din cauza presei. Jurnaliştii sunt consideraţi câinii de pază ai societăţii. Nu toţi câinii sunt sănătoşi, mai sunt şi câini turbaţi", a declarat revoltat Geamănu la ieşirea din arestul Poliţiei. Nicoleta Anghel, avocata lui Tinel Nicolae, a precizat că nici clientul său şi nici Sandu Geamănu nu au legătură cu furtul maşinii lui Andrei Hrebenciuc. Ea a adăugat că Geamănu este acuzat că ar fi cerut 6.000 de euro pentru a-i returna maşina furată.

Tot ieri, Judecătoria Sectorului 1 a încheiat dezbaterile referitor la cererea acuzării de arestare în lipsă a altor trei persoane implicate în cazul Gigi Becali şi care nu au fost găsite pentru a fi audiate, instanţa urmând să ia o decizie. Parchetul Capitalei a cerut arestarea în lipsă a lui Adrian Stănilă, Constantin Stan şi Ştefan Mărgean, toţi trei fiind urmăriţi în noaptea de 26 spre 27 ianuarie de gărzile lui Gigi Becali, puse a recupera Mercedes-ul, lăsat cu motorul pornit de finanţatorul Stelei.

"ARTIŞTI" AI FURTULUI
Membrii grupării lui Sandu Geamănu, specializată în furturile de maşini, cereau de la proprietarii autoturismelor răscumpărări între 6.000 şi 20.000 de euro. Potrivit procurorilor, în perioada iunie 2008-martie 2009, cei trei au sustras mai multe autoturisme de lux. Considerat omul din spatele arestării lui Gigi Becali, Geamănu a fost reţinut în acest an pentru tentativă de omor, mai exact în ianuarie, la două zile după incidentul cu maşina lui Becali.

Geamănu a fost acuzat că a intrat împreună cu un tovarăş în casa unui rival şi că a atacat grav cu o sabie trei copii şi cinci femei. După circa o lună, judecătorii l-au eliberat din arest. Fratele său geamăn este la închisoare, având o condamnare de 23 de ani pentru trafic de droguri şi tentativă de omor.

×
Subiecte în articol: observator geamanu