x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Săptămîna financiară: Confreria Sfîntului Giulgiu

Săptămîna financiară: Confreria Sfîntului Giulgiu

de Adriana V. Paduraru    |    07 Iul 2008   •   00:00
Săptămîna financiară: Confreria Sfîntului Giulgiu

De la 7 iulie, Săptămîna Financiară va propune un nou roman de excepţie, tipărit pînă acum în nu mai puţin de 19 ediţii: “Confreria Sfîntului Giulgiu”

De la 7 iulie, Săptămîna Financiară va propune un nou roman de excepţie, tipărit pînă acum în nu mai puţin de 19 ediţii: “Confreria Sfîntului Giulgiu” (foto), o incursiune captivantă în miezul luptei dintre două organizaţii secrete, care îşi dispută dreptul de proprietate asupra celei mai cunoscute relicve din lume.

“Romanul ziaristei spaniole Julia Navarro, publicat în 2004 şi ajuns în mai puţin de un an la cea de-a nouăsprezecea ediţie, urmăreşte traseul, în timp şi spaţiu, al Sfîntului Giulgiu, obiect de cult sacru pentru credincioşii creştini din întreaga lume, păstrat din anul 1578 în catedrala din Torino şi cesionat în 1983 Vaticanului.

 
RITM ALERT. Bine documentată din punct de vedere istoric, cartea este scrisă într-un ritm alert, prezentînd într-o viziune aproape cinematografică scenele de acţiune şi de urmărire a personajelor, de la Torino la New York, de la Troyes, în sudul Franţei, la antica cetate a Edessei, de la Saint-Jean-d’Acre – ultimul bastion al cruciaţilor în Ţara Sfîntă – pînă la Scoţia zilelor noastre. Totul, învăluit într-un permanent mister, ce se dezleagă abia în ultimele pagini ale cărţii”.

×
Subiecte în articol: mass-media