x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şapte meciuri de fotbal în acelaşi timp

Şapte meciuri de fotbal în acelaşi timp

de Cristiana Stamatescu    |    12 Iun 2009   •   00:00
Şapte meciuri de fotbal în acelaşi timp

Pentru prima dată în istoria televiziunilor din România, un trust media a difuzat şapte meciuri de fotbal concomitent. Intact Media Group a transmis în seara de 10 iunie 2009, de la 20:45, prin canalele media Antena 1, GSP TV, GSP TV2, GSP TV3, GSP TV4, şapte competiţii ale etapei 34 a Ligii 1.



Programate să se desfăşoare la aceeaşi oră, meciurile au putut ajunge în casele telespectatorilor folosind tehnologii de ultimă generaţie. Mai precis, Picture în Picture, o manieră prin care ecranul televizorului a fost împărţit în două, fiecare cadru transmiţând câte un meci. "O asemenea premieră în domeniul televiziunii din România a fost posibilă mulţumită dotării tehnice şi resurselor umane de care beneficiem", declară Dan Matiescu, director general Antena 1. La faţa locului au fost instalate şapte care de reportaj, iar transmisia a fost efectuată prin satelit, fibră optică şi radiorelee. Acţiunea a fost captată de nu mai puţin de 46 de camere de filmat, iar întreaga desfăşurare de forţe a fost posibilă mulţumită echipei formate din peste 250 de oameni, incluzând tehnicieni, operatori şi comentatori.  

Ratinguri record
Meciul de fotbal transmis de Antena 1 miercuri seară, dintre Steaua şi Unirea Urziceni, a fost lider de audienţă în cadrul categoriei de public care provine din mediul urban. Partida a fost urmărită, în medie, de 1.094.000 de telespectatori. Pro TV s-a clasat, în acelaşi interval orar, pe locul al treilea în clasament, audienţa medie fiind de 369.000. Minutul de aur al serii a aparţinut Antenei 1: la ora 21:49, meciul era privit de 1.858.000 de români.

Având la bază acest experiment reuşit, televiziunile trustului Intact Media Group sunt pregătite pentru alte maratoane sportive de acest gen. Anul trecut, când consorţiul Antena 1-RCS a câştigat, prin licitaţie, drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1, unele voci au pus la îndoială posibilitatea de a fi transmise toate confruntările doar pe Antena 1. O dată cu lansarea celor cinci posturi GSP TV, acoperirea evenimentelor sportive a devenit posibilă chiar şi în urma deciziei FRF ca meciurile din Liga 1 să se desfăşoare în aceeaşi zi, la aceeaşi oră.

×
Subiecte în articol: mass-media