x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sarbatoare - Ziua Mondiala a Sanatatii

Sarbatoare - Ziua Mondiala a Sanatatii

de Erik Hoosz    |    08 Apr 2006   •   00:00
Sarbatoare - Ziua Mondiala a Sanatatii

Sanitarii romani au sarbatori, ieri Ziua Mondiala a Sanatatii. Astfel, potrivit contractului colectiv de munca, angajatii unitatilor sanitare publice au beneficiat de o zi libera. Ei au asigurat insa urgentele medicale prin Serviciile de Ambulanta, la fel ca in zilele de sarbatoare.

Pentru ministrul de resort, Eugen Nicolaescu, Ziua Mondiala a Sanatatii a fost un prilej sa aminteasca de pornirea reformei in domeniu si sa lanseze un apel catre cei care activeaza in sistem sa lucreze "impreuna pentru sanatate".

ANALIZE. Cadrele medicale au muncit totusi de ziua lor. Ca in fiecare an, angajatii Centrului Judetean pentru Diabet de la Galati au masurat gratuit glicemia celor interesati. Peste 200 de galateni au fost testati in doar o ora. Oamenii s-au asezat la coada inca de la primele ore ale diminetii, profitand de ocazia de a-si face gratuit analizele pe care in alte conditii, nu si le pot permite.

Tot ieri a fost lansat si programul "Se suna de sanatate", prin care toate scolile din Capitala vor fi echipate, pana anul viitor, cu truse medicale.

×
Subiecte în articol: observator