x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şase exponate din Jurassic Park, la Bucureşti

Şase exponate din Jurassic Park, la Bucureşti

de Adriana V. Paduraru    |    22 Mai 2009   •   00:00

Începând de vineri, 22 mai, şi până la 1 iunie, Parcul Bazilescu din Bucureşti va găzdui o inedită expoziţie de dinozauri. Speciile de reptile ale căror machete sunt prezente la "Dino Park" sunt: Triceraptos, Parasaurolophus, Saltasaurus, Archaeopterix sau Tyrannosaurus Rex, dar şi fosile ale uriaşelor vieţuitoare care au populat planeta acum milioane de ani în urmă.



"Dino Park" este, în fapt, o expoziţie de replici ale unor exemplare preistorice, unde pot fi admiraţi de la dinozauri abia ieşiţi din ou până la un animal în mărime naturală, în lungime de 30 de metri şi 8 metri înălţime. Sunt expuse şi ierbivore, şi carnivore care au trăit acum 600 de milioane de ani. Anumite specii sunt animate, iar povestea lor extraordinară începe în urmă cu ani buni la Nürnberg, Germania, locul în care inginerul Karmo Neigert a reuşit să-şi pună ideea în practică şi să-şi vadă visul cu ochii. Pornind de la colaborarea cu două muzee din Berlin (Muzeul Tehnic şi Muzeul de Ştiinţe ale Naturii), unde se află expuse schelete autentice de dinozauri, acesta a realizat câteva zeci de machete de mărime naturală ce redau până la cel mai mic detaliu aceste creaturi impresionante.

"Vedetele" incontestabile ale expoziţiei sunt sunt şase exponate care pot scoate sunete asemănătoare cu cele ale animalelor preistorice, dar se şi pot mişca, acestea fiind protagonistele seriei "Jurassic Park", imagini din acest film rulând pe un ecran mare şi în expoziţie. Pentru copiii care sunt pasionaţi de dinozauri, organizatorii au o mare surpriză. În cadrul expoziţiei se găsesc fosile reale, îngropate în nisip, pe care copiii le pot descoperi şi le pot studia.

"Dino Park" este  o manifestare unică în Europa, expoziţia fiind prezentată pentru prima oară în urmă cu zece ani în Germania. La Bucureşti, expoziţia a ajuns după ce a trecut prin Spania, Franţa, Norvegia, Suedia, Danemarca. Programul de vizitare a expoziţiei este de luni până vineri, între orele 14:00 şi 20:00, iar în week-end, de la 11:00 la 20:00.

×
Subiecte în articol: observator