x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SCĂDEREA TVA, LOVITĂ DE BRUXELLES

SCĂDEREA TVA, LOVITĂ DE BRUXELLES

de Dan Constantin    |    09 Apr 2015   •   13:22
SCĂDEREA TVA, LOVITĂ DE BRUXELLES

Guvernul a decis reducerea TVA la alimente intr-un moment excelent ales. Cheltuielile pentru masa de Paste pot fi lesne socotite didactic de fiecare om care isi dramuieste banii si in cheia unui TVA redus de la 24 la 9 procente.

Pe de alta parte, artizanii austeritatii - Basescu si ai lui - sunt subiect de discutie si lumea aplauda cocosarea lor de acuzele de coruptie. In plus, muza blonda a sistemului basist pare uitata in pivnitele puscariei.

Circul il ofera DNA , iar guvernul se ocupa de paine! Astfel, populatia este multumita iar castigul politic al guvernului Ponta consolideaza perspectiva de a-si duce mandatul pana in 2016.

Opozitia liberal-pedelista s-a scufundat intr-o neputinta a comunicarii si se indeparteaza tot mai mult ca alternativa la guvernare. Programul mosit de Predoiu a trecut neobservat, strivit de noul cod fiscal anuntat de Ponta. Gorghiu a iesit cu penajul smuls din scandalul Sova, cazand in groapa pe care i-o pregatise colegului de barou.

Nici presedintele Iohannis nu este dispus sa duca de mana gruparea liberalo-pedelista spre Palatul Victoria. Cazurile Scutaru si Vanghelie-Geoana l-au convis sa stea departe de politicienii amusinati de DNA.

Succesul reducerii TVA poate fi temperat nu de Opozitia interna lesinata, ci de grupul PPE de la Bruxelles. Declaratiile comisarului european Valdis Dombrovskis, aflat in vizita la Bucuresti, ingrijorat de impactul bugetar al ieftinirii premature a produselor alimentare, erau previzibile.

Ca premier al Letoniei intre 2009-2013, Dombrovskis a impus o austeritate draconica, recompensata de PPE cu actualul post de Comisar pentru Dialog Scial.

La Bucuresti el a deschis un front extern contra reducerii TVA, dar forta lui de decizie este redusa. Liberalo-pedelistii au primit un mesaj de incurajare simtind ca nu sunt chiar fii ploii.

×
Subiecte în articol: tva scadere TVA Valdis Dombrovskis