Instanţa supremă a amânat judecarea contestaţiei în anulare în cazul Mircia Gutău pentru data de 14 aprilie.
Curtea a decis astfel după ce a constatat că nu a fost redactată motivarea deciziei de condamnare a foştilor ediţI Mircia Gutău şI Nicolae Dicu.
"Dacă după 50 de zile această hotărâre nu a fost redactată, ce garanţie avem că la termenul următor nu vom fi în aceeaşi situaţie? Ştiu cazuri în care motivarea unei decizii nu a fost redactată nici la şase luni după luarea deciziei', a declarat avocatul lui Mircia Gutău, Veronel Rădulescu, pledând pentru admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare doar pe baza minutei deciziei instantţei supreme. Mircia Gutău a avut susţinători în sala de judecată, printre aceştia numărându-se şI primarul interimar al oraşului Râmnicu-Vâlcea.
Mircia Gutău a fost condamnat la 27 ianuarie 2010 prin sentinţa definitivă şI irevocabilă a instanţei supreme, după ce cele două instanţe inferioare care s-au pronunţat în acest caz l-au achitat atât pe Gutău cât şI pe fostul viceprimar Nicolae Dicu, pe motiv că fapta nu există. Cei doi au fost trimişI în judecată în vara anului 2006, la dosar existând atât denunţul unui om de afaceri cât şI flagrantul organizat de DNA în data de 5 iulie 2006, pentru că ar fi pretins suma de 50.000 e euro în schimbul eliberării unui certificate de urbanism. Flagrantul a fost organizat în toaleta unui hotel din Râmnicu Vâlcea, în prima fază fiind arestat Nicolae Dicu în timp ce primea de la denunţător 20.000 de euro din suma pretinsă. La o zi după flagrat a fost reţinut şI primarul Mircia Gutău, cei doi fiind lipsiţI de libertate timp de patru luni. După pronunţarea verdictului definitive, ex-edilii au fost încarceraţi. Pe toată perioada procesului, Mircia Gutău a susţinut că este nevinovat, el încercând acum să obţină anularea acestei condamnari. (vom reveni)