x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schelete "Romeo şi Julieta", din epoca medievală, descoperite la Cluj. "Erau aşezaţi faţă în faţă şi se ţineau de mână!"

Schelete "Romeo şi Julieta", din epoca medievală, descoperite la Cluj. "Erau aşezaţi faţă în faţă şi se ţineau de mână!"

19 Apr 2013   •   09:54
Schelete "Romeo şi Julieta", din epoca medievală, descoperite la Cluj. "Erau aşezaţi faţă în faţă şi se ţineau de mână!"
Sursa foto: stiridecluj.ro

Arheologii clujeni au descoperit două schelete în curtea fostului liceu de muzică, care datează din epoca medievală. "Erau așezați față în față și se țineau de mână. Sigur că se poate fanteza și face literatură. Totul se aseamănă cu povestea din Romeo și Julieta", a declarat pentru Ştiri de Cluj arheologul din cadrul Academiei Române, Adrian Rusu.

Descoperirea a fost făcută în cimitirul din cadrul fostei mănăstiri Dominicane.

"Este un lucru normal ca în jurul unei biserici să fie morminte, dar ne-a atras atenția modul în care erau așezate cele două schelete. Pe vremea aceea, oameni plăteau să fie îmbrăcați și băgați în lințolii de călugari, pentru că sperau că așa le vor fi iertate păcatele. Noi am găsit o pereche de schelete într-o poziție foarte ciudată. Erau așezați față în față și se țineau de mână. Sigur că se poate fanteza și face literatură. Totul se aseamănă cu povestea din Romeo și Julieta. Știm vârsta bărbatului, care avea 30 de ani. El a murit într-un accident. I s-a spart osul sternului si probabil că femei a făcut infarct la vestea asta. Altă explicație nu poate fi", a explicat Rusu.

×