x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se împlinesc 100 de ani de handbal în România

Se împlinesc 100 de ani de handbal în România

17 Iun 2021   •   12:01
Se împlinesc 100 de ani de handbal în România

În urmă cu 100 de ani, la 17 iunie 1921, s-a desfășurat la Sibiu primul meci de handbal de pe teritoriul României, la inițiativa profesorului de educație fizică Wilhelm Binder.

Cu prilejul serbărilor de sfârşit de an şcolar, în 17 iunie 1921, pe stadionul central din Sibiu, a avut loc un joc demonstrativ de handbal între elevii profesorului Wilhelm Binder, care a oficiat meciul şi în calitate de arbitru.

Atestarea oficială scrisă confirmă şi primul antrenor, dar şi primul arbitru de handbal din România, profesorul Wilhelm Binder, titularul catedrei de educaţie fizică de la Liceul Brukenthal din Sibiu, ai cărui elevi sunt deci şi primii jucători de handbal din România.

Primul meci de handbal din țară s-a jucat între echipa Liceului Brukenthal și cea a Liceului de fete

Pentru a celebra cei 100 de ani de handbal românesc Federația Română de Handbal, la propunerea Asociației Județene de Handbal Sibiu, a răspuns invitației ca naționala masculină de handbal a României să susțină jocul oficial cu naționala Suediei, pe terenul Sălii Transilvania din Sibiu. Meciul desfășurat la 24 aprilie, a fost pierdut de România cu 23-31.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: handbal