x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se ştiu nouă membri ai viitorului CSM

Se ştiu nouă membri ai viitorului CSM

de Violeta Fotache    |    02 Noi 2010   •   00:00

Pentru cei doi candidaţi din partea judecătoriilor, se repetă alegerile la Bucureşti, Sălaj şi Caraş-Severin.

În urma centralizării voturilor pentru judecătorii candidaţi din partea tribunalelor, primul pe lista aleşilor pentru un loc în CSM s-a clasat judecătorul Adrian Toni Neacşu. El este urmat de Larisa Neagoe cu 257 de voturi şi Gabriela Baltag cu 198 de voturi. Toni Neacşu este astfel, cel mai probabil, viitor membru în CSM, dacă situaţia nu se schimbă în urma contestaţiilor.

Situaţia voturilor pentru candidaţii de la judecătorii va fi definitivată după turul din 5 noiembrie, când se vor repeta alegerile la circumscripţia Tribunalelor Bucureşti, Caraş - Severin şi Sălaj, unde nu s-a întrunit cvorumul necesar validării alegerilor desfăşurate în data de 01.11.2010, ne-a informat Consiliul Superior al Magistraturii. Din această treaptă, doi magistraţi trebuie aleşi pentru CSM, candidaţii fiind Cristi Vasilică Danileţ (Oreadea), Elena Popescu (Tg. Jiu) şi Marius Tudose Badea (Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti).

Alegerile la nivelul parchetelor de Curţi de Apel au fost câştigate detaşat de George Bălan, care a întrunit 90 de voturi, pe locul doi fiind Elena Hach cu 32 de voturi. La nivelul par4chetelor de pe lângă tribunale, alegerile au fost câştigate de procuroarea Oana Schmidt Hăineală care a întrunit 153 de voturi (cu trei mai multe decât Cristian Deliorga). Doamna Hăineală a luat cele mai multe voturi la Parchetul Tribunalului Braşov, fiind votată în unanimitate de colegii ei (17), dar şi la Parchetul Tribunalului Bucureşti, unde pe locul doi s-a clasat contracandidatul Costinel Claudiu Minea.
Lupta pentru locul care revine parchetelor cu rang de judecătorie a fost câştigată de Dan Chiujdea cu 607 voturi. Andreea Cardaşol a întrunit 328 de voturi.

Practic, dacă în urma contestaţiilor situaţia nu se schimbă, viitorii membri în CSM vor fi (aşa cum am informat încă de luni), Lidia Bărbulescu, Mircea Aron de la instanţa supremă, Dan lupaşcu, Alexandru Şerban şi Horaţius Dumbravă, pentru curţile de apel, Adrian Toni Neacşu pentru tribunale, George Bălan, pentru parchetele curţilor de apel, Oana Schmidt Hăineală, pentru parchetele tribunalelor şi Dan Chiujdea pentru parchetele de judecătorii. În 5 noiembrie vom afla şi cine sunt cei doi magistraţi care vor intra în CSM din partea judecătoriilor. Noii membri ai CSM îşi vor începe mandatul la 12 ianuarie 2011, după ce mai întâi vor fi validaţi de Senat în decembrie 2010.

×
Subiecte în articol: observator