x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sean Penn a mărturisit: Interviul cu narcotraficantul 'El Chapo', un „eșec”

Sean Penn a mărturisit: Interviul cu narcotraficantul 'El Chapo', un „eșec”

16 Ian 2016   •   12:19
Sean Penn a mărturisit: Interviul cu narcotraficantul 'El Chapo', un „eșec”

Actorul american Sean Penn a asigurat că interviul său cu traficantul de droguri mexican, Joaquín 'El Chapo' Guzmán, a eşuat pentru că nu scos la suprafaţă dezbaterea de fond privind războiul împotriva drogurilor, ceea ce era principala sa intenţie, relatează EFE.

"Articolul meu a eşuat. Vreau să fiu clar", a declarat Penn pentru programul '60 minutes' al postului CBS care va fi difuzat duminică.

Cunoscutul actor a subliniat că intenţia sa era de a angaja o dezbatere privind consumul de droguri precum şi efectele războiului lansat de SUA şi de alte guverne. În dialogul său publicat de revista Rolling Stone, el 'Chapo' Guzmán a subliniat că "traficul de droguri nu depinde de o singură persoană. Depinde de mulţi oameni (...) Dacă nu ar exista consum, nu ar exista nici vânzare".

Revista Rolling Stone a publicat la sfârşitul săptămânii trecute interviul pe care actorul laureat cu două premii Oscar i l-a luat şefului cartelului drogurilor din Sinaloa în octombrie când acesta era căutat de poliţie după ce reuşise să evadeze din închisoare.

Articolul lui Penn a fost publicat la puţin timp după capturarea lui Guzmán, la 8 ianuarie în localitatea Los Mochis, din statul său natal Sinaloa, şi a fost din nou închis în închisoarea de maximă securitate de unde a reuşit să fugă de două ori.

De atunci actorul a menţinut tăcerea privind circumstanţele întâlnirii sale cu capul drogurilor împreună cu actriţa mexicană Kate del Castillo. Sean Penn a ţinut să respingă acuzaţiile că întrevederea sa cu traficantul ar fi facilitat capturarea acestuia de autorităţile mexicane, cum au sugerat unele voci din Mexic.

El a precizat totodtă că nu se teme pentru viaţa sa, ţinând cont de faptul că ar putea să fi devenit o ţintă potenţială a temutului cartel din Sinaloa.

Sursa: AGERPRES 

×