x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Și șeful Antifraudă a intrat în clubul mituiților

Și șeful Antifraudă a intrat în clubul mituiților

de Diana Scarlat    |    09 Sep 2015   •   22:12
Și șeful Antifraudă a intrat în clubul mituiților
Sursa foto: ANAMARIA TOMA/ AGERPRES FOTO

După celebrul caz al fostului director al Fiscului, Şerban Pop, cercetat pentru luare de mită în acelaşi dosar cu fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, ieri a ajuns la DNA şi Romeo Florin Nicolae, directorul Direcţiei Antifraudă şi vicepreşedinte al ANAF. Acesta a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA Ploieşti, pentru trafic de influenţă.

Romeo Florin Nicolae a fost audiat, ieri, la sediul DNA Ploieşti. Vicepreşedintele ANAF este cercetat de DNA în urma unui denunţ. Conform procurorilor anticorupţie, vicepreşedintele ANAF ar fi pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro, în vara anului 2010, când avea funcţia de consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală. Cel care l-a denunţat este patronul unei firme şi i-ar fi dat banii pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere, privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului, în valoare totală de 13.034.043 lei. Decizia fusese emisă de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, în urma unei inspecţii fiscale. Procurorii arată că respectiva decizie de impunere a fost desfiinţată parţial de ANAF - Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13 milioane de lei, la 1,1 milioane de lei.
Tot ieri, directorul Direcţiei Antifraudă a fost suspendat din funcţie, prin propunerea făcută de preşedintele instituţiei, Gelu Ștefan Diaconu, către Victor Ponta, premierul fiind cel care l-a numit director al DGAF în 2013. Cu doar o săptămână în urmă, un inspecctor ANAF a fost arestat de DNA, în urma unui flagrant. Adrian Popa, inspector antifraudă în cadrul DGAF Constanța, a fost reţinut, pe 3 septembrie, pentru două infracțiuni de luare de mită.


"Având în vedere comunicatul DNA, prin care a fost anunțată dispunerea efectuării urmăririi penale față de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepreședinte ANAF, pentru suspiciune rezonabilă privind activitatea acestuia din vara anului 2010, (...) am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, până la clarificarea situației."

Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF


Procurorii DNA Ploieşti au făcut percheziţii la locuinţele din Prahova ale vicepreşedintelui ANAF, Nicolae Romeo-Florin. Vicepreşedintele ANAF susţine că nu a comis nicio faptă penală
 

×
Subiecte în articol: Romeo Florin Nicolae