x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, audiat în dosarul mitei la Bacalaureat

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, audiat în dosarul mitei la Bacalaureat

14 Iul 2014   •   14:32
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, audiat în dosarul mitei la Bacalaureat

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, este audiat luni de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul mitei la Bacalaureat, au afirmat surse judiciare.

Reprezentanţii Parchetului judeţean au anunţat noi audieri în acest dosar, declarând că ancheta este una amplă, aflată în derulare, care urmăreşte stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor vinovate de comiterea unor infracţiuni.

În acelaşi dosar, directorul Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, Gabriel Răscol, omul de afaceri Nicu Creţu şi un profesor din cadrul Liceului Energetic din Târgu-Jiu, reţinuţi vineri noaptea pentru 24 de ore cu privire la fraudarea examenului de Bacalaureat, au fost puşi sub control judiciar.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cele două cadre didactice cercetate pentru comiterea unor infracţiuni de luare de mită şi faţă de afaceristul Nicu Creţu, cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de dare de mită. Până acum au avut loc percheziţii în nouă locaţii.

Potrivit unor surse judiciare, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile profesorilor au fost găsite mai multe sticle de băuturi scumpe, dar şi sume mari de bani.

Nicu Creţu, patronul unui restaurant din municipiul Târgu-Jiu, este tatăl a doi băieţi gemeni care au susţinut şi promovat Bacalaureatul cu mediile 8,78 respectiv 9,35, nota unuia dintre copii fiind majorată cu un punct după rezolvarea contestaţiei la limba şi literatura română.

×