x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sentinţă definitivă în dosarul "Loteria I". George Copos, CONDAMNAT la 4 ani de închisoare cu executare

Sentinţă definitivă în dosarul "Loteria I". George Copos, CONDAMNAT la 4 ani de închisoare cu executare

25 Aug 2014   •   10:11
Sentinţă definitivă în dosarul "Loteria I". George Copos, CONDAMNAT la 4 ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Bogdan Iordache

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat definitiv, astăzi, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Instanţa a respins astfel apelul lui George Copos şi a menţinut hotărârea dată în ianuarie 2013 de Judecătoria Sectorului 2, care a pronunţat aceeaşi sentinţă pentru evaziune fiscală.

De asemenea, tribunalul a menţinut şi celelalte condamnări din dosar.

Astfel, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Raţiu şi Nicolae Cristea, fost director al Loteriei Române, au primit câte patru ani de închisoare cu executare, iar Gabriel Rogoveanu - trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa i-a obligat pe George Copos şi Roza Gilio Giuzepe (ambii în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA şi SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu la plata către ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despăgubiri materiale şi la plata tuturor obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi).

George Copos a fost trimis în judecată pe 6 iunie 2006, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prin care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, în urma unor tranzacţii realizate cu Compania Naţională Loteria Română, potrivit Agerpres. Loteria Română a achiziţionat din surse proprii, în 2004, din reţeaua Ana Electronic, 38 de spaţii comerciale, cu suprafaţa totală de 6.786 de metri pătraţi, în valoare de 5,1 milioane de euro, respectiv 746 euro/metru pătrat.

Potrivit anchetatorilor, George Copos, în calitate de asociat şi presedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Ana Electronic, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39 milioane lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

În acest moment, fostul patron al Rapidului se află la Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare de la trei ani şi opt luni în Dosarul Transferurilor.

×