x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şerban Huidu scapă de puşcărie. Omul de televiziune a fost CONDAMNAT la patru ani de închisoare cu SUSPENDARE

Şerban Huidu scapă de puşcărie. Omul de televiziune a fost CONDAMNAT la patru ani de închisoare cu SUSPENDARE

de Veronica Micu    |    07 Feb 2013   •   15:09
Şerban Huidu scapă de puşcărie. Omul de televiziune a fost CONDAMNAT la patru ani de închisoare cu SUSPENDARE
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images
UPDATE 15:16 - Judecătorii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat pe Şerban Huidu la patru ani de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov dau astăzi sentinţa definitivă în procesul în care fostul realizator tv este acuzat că a ucis cu maşina trei oameni. Prima instanţă l-a condamnat pe Huidu la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. Urmasii celor trei victime si procurorii vor ca Serban Huidu sa stea dupa gratii  mai mult de doi ani si jumatate, cat fusese pedeapsa initiala. Ei isi intemeiaza cererea pe gravitatea deosebita a faptei.

În mai 2012, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi produs în octombrie 2011, în zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.

Judecătoria Braşov a ajuns la concluzia că vina pentru producerea accidentului din 16 octombrie 2011 revine "în totalitate" fostei vedete TV Şerban Huidu, deoarece acesta nu a ajuns pe contrasens în urma unui derapaj, ci pentru că a pierdut din raza vizuală şoseaua, întorcându-se către copiii săi aflaţi pe bancheta din spate. Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului maşina condusă de Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, şi a intrat total pe contrasens.

Expertiza stabileşte că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea maşina condusă de Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens în timp ce şoferul celeilalte maşini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect şi n-a tăiat curba, maşina omului de televiziune apărându-i brusc în faţă. Conform expertizei, maşina Dacia Logan rula cu 40 de kilometri la oră.

×