x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfănta Parascheva - Incălziţi de lumănări şi de puterea credinţei

Sfănta Parascheva - Incălziţi de lumănări şi de puterea credinţei

de Cristinel C. Popa    |    15 Oct 2007   •   00:00
Sfănta Parascheva - Incălziţi de lumănări şi de puterea credinţei

Ieri, o dată cu sărbătorirea Sfintei Parascheva, a fost atins şi apogeul Sărbătorilor Iaşiului atăt din punct de vedere religios, căt şi in privinţa divertismentului.

Deşi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Primăria Iaşi pregătiseră pentru pelerini 30.000 de porţii de ceai, acestea s-au dovedit insuficiente, motiv pentru care Patriarhul BOR, PF Daniel, a făcut apel la ieşeni să-i ajute pe credincioşii veniţi de departe oferindu-le ceai şi hrană.

Vremea rea, oboseala şi măncatul pe apucate au făcut şi căteva victime, şapte persoane ajungănd la Spitalul de Urgenţă.

La Catedrala Mitropolitană, Patriarhul a oficiat de dimineaţă liturghia alături de un sobor de preoţi. La slujba din biserică au fost prezente autorităţile ieşene, dar şi politicieni ori feţe princiare. Nu au lipsit miniştrii Varujan Vosganian, Cristian Adomniţei şi Cristian David, liderul democrat, Emil Boc, Gigi Becali, care era insoţit de mama sa, prinţii Dimitrie Sturdza şi Paul de Romănia. Dacă aceştia au avut locuri rezervate in Catedrala Mitropolitană, pelerinii au ascultat slujba stănd afară, inveliţi in pături sau incălzindu-se la flacăra lumănărilor. După oficierea liturghiei a urmat tradiţionala masă, fiind oferite de muncipalitate 70.000 de sarmale pregătite special pentru eveniment.


CORECTITUDINE. Ieri, poliţiştii au avut o surpriză plăcută: la ei s-a prezentat un bărbat din Iaşi, Mihai Popescu, 62 de ani, care a spus că a găsit pe esplanada Teatrului Luceafărul un portofel care conţinea acte, trei cartele telefonice, 175 de lei şi 750 de euro. Documentele erau pe numele unui băcăuan de 23 de ani, Ovidiu Dumitru, care venise la Iaşi pentru a se inchina la moaşte. Cel care a găsit portofelul a spus că nu a avut nici o clipă intenţia să-l păstreze şi că s-a grăbit să ajungă la poliţie.

×
Subiecte în articol: observator