x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sibiu: Asistentul testat pozitiv pentru coronavirus nu a informat spitalul despre contactele avute

Sibiu: Asistentul testat pozitiv pentru coronavirus nu a informat spitalul despre contactele avute

29 Mar 2020   •   12:50
Sibiu: Asistentul testat pozitiv pentru coronavirus nu a informat spitalul despre contactele avute

Asistentul medical din Spitalul Județean Sibiu testat pozitiv la coronavirus face, în timpul liber, îngrijiri la domiciliu, iar din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită din Germania, dar nu a informat spitalul și și-a expus la risc colegii din secție.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Spitalul Județean Sibiu, unul dintre asistenții medicali de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 și este internat la Secția de Boli Infecțioase, starea sa fiind staționară.

Spitalul face anchetă pentru a determina cum s-a produs infectarea, iar ancheta epidemiologică e în curs.

„Din primele date disponibile, se știe că asistentul efectuează în timpul liber și îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în tara din Germania dar nu a informat spitalul, expunându-i astfel la risc pe colegii din secție. Menționăm că la data de 26 martie, la care primul pacient suspect de COVID -19 a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean, fiind refuzat de spitalele din Cluj și Timișoara, secția ATI avea disponibil echipamentul necesar de protecție”, spun cei de la spitalul sibian.

Asistentul a ajuns la spital în izoletă, intubat și a fost primit pe secție doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul.

„Prin urmare șansele de infectare din această sursă sunt minime, susține Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Sergiu Danciu, asistent medical la Terapie Intensivă, în Sibiu, a fost testat pozitiv pentru coronavirus și internat, sâmbătă noaptea, la Boli Infecțioase. El spunea că „în bătălia covid trebuia început cu testarea personalului, și apoi a tuturor pacienților care veneau la spital, nu să intri în contact fără să ști”.

„Să stai în terapie să ți se spună că nu mai vine cazul și în 20 minute apare la ușă.... Bine că șefii stau acasă și vorbesc doar prin telefon, materiale închise la șeful de secție în vestiar... medici care stau în cabinet și asistenții și infirmierele să intre la pacienții suspecți.... Stati 8 ore că nu sunt materiale! Nu se știe dacă are covid, dar nici nu l-am testat! Rușine Spitalul Clinic Județean Sibiu secția ATI #pozitivcovid19☹asistent medical”, a scris asistentul medical pe Facebook.

Contactat de MEDIAFAX, asistentul a spus că starea lui este „relativ bună”. „Sunt relativ bine. Am febră 38 și tușesc”, a spus el.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sibiu asistent medical coronavirus